← Altres notícies

Unim esforços per una atenció integrada de la salut mental a Osona

Vic ha acollit, aquest dimarts, la primera jornada de la Taula de Salut Mental i Addicions d'Osona. La trobada ha reunit més de 200 professionals de les diferents institucions que configuren la taula, entre elles el Consorci Hospitalari de Vic, per parlar sobre l'atenció a la salut mental a la comarca i compartir els serveis i programes que les diferents entitats ofereixen en aquest àmbit.

Durant la jornada, que ha tingut lloc de les 9:00 a les 14:00 h a l'Aula Magna de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), s'han presentat les diferents carteres de serveis públics que existeixen a Osona en l'àmbit de la salut mental (serveis socials, salut, educació i justícia) i el Programa de Suport entre Iguals.

La trobada també ha inclòs sessions de treball en les quals s'han abordat temes com l'atenció a la complexitat i la comorbiditat, les accions preventives adreçades a la població infantojuvenil, la població immigrant i les persones grans en l'àmbit de la salut mental o el treball en xarxa.

Per part del Consorci Hospitalari de Vic, han participat en la jornada el treballador social, Antoni Leiva, com a coordinador de la taula; la coordinadora de Salut Mental Infantojuvenil, Eulàlia Izquierdo; la cap d'Unitat d'Hospitalització de Salut Mental i de Geriatria d'Aguts, Anna Urbea; la cap d'Unitat d'Infermeria d'Atenció Ambulatòria de Salut Mental, Sònia Reig; la directora d'Atenció Intermèdia i Dependència del CHV-FHSC, Montse Solé, i l’infermer d'Osona Salut Mental, Joan Palmarola.

La primera jornada de la Taula de Salut Mental i Addicions d'Osona estava organitzada per les entitats i institucions que conformen la Taula de Salut Mental i Addiccions d'Osona, entre elles el Consorci Hospitalari de Vic.

La Taula de Salut Mental i Addiccions d'Osona és un òrgan format per entitats públiques i privades directament implicades en l'atenció de la salut mental dels ciutadans d'Osona i té per objectiu ser un espai de debat i de conscienciació.

La taula està formada per institucions sanitàries (Consorci Hospitalari de Vic, Servei d'Atenció Primària d'Osona, CatSalut, Osonament, Agència de Salut Pública, EAP VIC, EBA Centelles, Sistema d’Emergències Mèdiques), entitats socials vinculades a la salut mental (Sant Tomàs, AFMMO, ActivaMent i Fundació l'Esguard), mitjans de comunicació (Nació i EL9NOU), Justícia Juvenil, el CESS de la UVIC-UCC, els ajuntaments de Vic i Manlleu, el Consell Comarcal i el Consorci de Serveis Socials d'Osona i la Mancomunitat la Plana.