← Altres notícies

Els investigadors del CHV copen els principals premis i beques en salut d'Osona

Els projectes desenvolupats pels equips del Dr. Eduard Kanterewicz i del Dr. Esteban Reynaga guanyen la 31a edició dels Premis Sanitat Osona; el treball sobre atenció domiciliària liderat pel Dr. Gianni Lucchetti obté la Beca d’Investigació d’Osona i el projecte de tesi doctoral del Dr. Jordi Amblàs sobre malalts terminals s’endu la Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut.

Els professionals del Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu han copat tots els premis en els principals certàmens i beques d’investigació que es convoquen enguany a Osona. Els premis es van lliurar en el marc de la festivitat de Sant Cosme i Sant Damià, patrons dels metges, que es va organitzar el passat divendres 27 de setembre a l’Ajuntament de Vic.

La 31a edició del Premis Sanitat Osona, convocats per la delegació comarcal del Col·legi de Metges, han premiat com a millor treball publicat el treball liderat pel Dr. Eduard Kanterewicz: Distribution of serum beta CTX in a population-based study of postmenopausal women taking into account different anti-osteoporotic therapies (the FRODOS Cohort), publicat al Journal of Bone and Mineral Metabolism, que tracta sobre els nivells d’un marcador de metabolisme ossi en dones postmenopàusiques. El premi a millor treball inèdit ha estat per a l’estudi coordinat pel Dr. Esteban Reynaga: Estudi de prevalença de la colonització per Staphylococcus aureus resistent a meticil·lina en una població humana i en una porcina.

La 14a Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut ha estat atorgada al projecte de tesi doctoral: La fragilitat avançada com a base per a la identificació de persones en situació de final de vida i la presa de decisions, presentat pel Dr. Jordi Amblàs. El jurat de la beca també ha atorgat un accèssit excepcional a la Sra. Marta Ferrer pel seu projecte de tesi doctoral: Avaluar l’eficàcia dels factors de creixement autòlegs en la curació i la millora de les ferides.

Per la seva banda, el treball: Seguiment a domicili de les constants dels pacients d’Hospital de dia mèdic, mitjançant un sistema de telemonitorització, desenvolupat per l’equip del Dr. Gianni Lucchetti, ha obtingut la 14a Beca d'Investigació d'Osona, que promouen conjuntament l’Agrupació de Ciències Mèdiques d’Osona i l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.