← Altres notícies

L'Hospital General de Vic estrena una nova i moderna Àrea d'Obstetrícia i Sala de Parts

El conseller de Salut, Boi Ruiz, visita les noves instal·lacions d'Obstetrícia i Sala de Parts que ha estrenat l'Hospital General de Vic. Unes instal·lacions dotades amb la darrera tecnologia assistencial que ocupen dues ales de l'Hospital i que han estat dissenyades per oferir una atenció d'alta qualitat i en les millors condicions per als vora 1.600 parts que tenen lloc cada any en aquest centre del CHV.

Una de les principals novetats és el disseny de les cinc grans sales de part de què disposen les noves instal·lacions de l’Hospital General de Vic. Cada sala de part es configura com un espai únic que concentra en un mateix lloc tot el procés: la dilatació, el part i el postpart immediat, sense que la dona hagi de canviar d’estança. Així, des que la partera és ingressada amb els primers símptomes i fins que té el nadó als seus braços, no li cal moure’s de la sala.

Les noves sales de part estan pensades per oferir a les dones en procés de part un ambient acollidor i confortable. S’han ideat com espais poc medicalitzats, amb un aspecte més proper al d’una habitació d’hotel que al d’un quiròfan, però alhora completament equipades per resoldre qualsevol emergència gràcies a un sistema de panells mòbils que amaguen de la vista l’instrumental mèdic i assistencial.