← Altres notícies

Es posa en marxa el Biobanc amb la Dra. Maria Alejo com a directora científica

L'1 de novembre de 2023 tindrà lloc la posada en marxa operativa del Biobanc, un biodipòsit on s'emmagatzemaran mostres biològiques que després s'utilitzen per a la investigació i la recerca.

En una primera fase es treballarà preliminarment amb les col·leccions històriques dels serveis d'Anatomia Patològica del CHV (Dra. Maria Alejo) i d'Althaia (Dr. Francesc Sant) i, més endavant, amb les noves col·leccions de mostres biològiques en fresc que s'emmagatzemaran al Biobanc.

L'autorització per a la constitució i funcionament del Biobanc de l'IRIS-CC ha estat aprovada aquest mes d'octubre per la Direcció General de Planificació i Recerca en Salut, del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

El Biobanc està ubicat a la segona planta del nou edifici dels laboratoris del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) i ha estat possible fruit del lideratge de la Directora Científica del Biobanc, Dra. Maria Alejo, cap de servei d'Anatomia Patològica del CHV; la tasca en la formulació del projecte, a càrrec de Gisela Margarit, biòloga del servei d'Anatomia Patològica del CHV; i la coordinació general del projecte per part dels serveis centrals de l'IRIS-CC. Les aportacions d'espais han vingut per part del CHV i les dotacions d'inversió i funcionament per part de l'IRIS-CC.

El Comitè Científic Extern del Biobanc anirà a càrrec d'un grup ad hoc del Comitè Científic Intern de l'IRIS-CC. Les funcions del Comitè Ètic del Biobanc seran assumides pel CEIm de l'IRIS-CC.

En breu es farà una presentació pública del projecte del Biobanc de l'IRIS-CC.