← Altres notícies

| Vadecor Innovació

“Sumar per al ciutadà i per al professional” centra la VII Jornada d’Innovació de la C-17

Els hospitals de la C-17 fan balanç dels programes que han impulsat de manera compartida i dels beneficis que aquests han aportat als pacients, els professionals i al sistema sanitari.

Avui s'ha celebrat a la sala d'actes de l'Hospital Universitari de Vic la VII Jornada d'Innovació de l'Aliança Estratègica d'Atenció Especialitzada C-17. La Jornada d'Innovació de la C-17 és una trobada anual per compartir els avenços i les propostes del model col·laboratiu que està desplegant l'aliança integrada per l'Hospital Universitari de Vic (Osona), l'Hospital General de Granollers, l'Hospital de Mollet, l'Hospital de Sant Celoni (Vallès Oriental) i l'Hospital Clínic (Barcelona) i s'està incorporant l'Hospital de Campdevànol (Ripollès).

La jornada ha estat inaugurada pel Sr. Xavier Farrés, regidor de Salut Pública de l'Ajuntament de Vic, la gerent del Consorci Hospitalari de Vic, la Dra. Sara Manjón i la coordinadora de l'Aliança C-17, la Dra. Cristina Iniesta.

En la VII edició de la Jornada el Dr. Ignasi Carrasco, director de l'Àrea Assistencial del CatSalut ha presentat el Model de xarxes assistencials territorials fent la valoració de l'Aliança Estratègica C-17 en l'àmbit poblacional, professional i de governança.

A més a més s'ha fet l'actualització i posada en comí dels avenços en els processos assistencials compartits de cardiovascular, les recents inauguracions del Centre d'Oncoradioteràpia C-17 CHB Seu Granollers, la del PET Truck d'imatge avançada oncològica al territori de la C-17, el circuit oftalmològic 24x7 i el model per aproximar el pacient al domicili: compartim cartera de serveis.

Seguidament, s'han presentat els vuit projectes que optaven al premi ROCHE Farma als projectes d'innovació, per contribuir a assolir els reptes de l'Aliança C-17. La Sra. Rita Casas, directora regional de Roche Farma, ha lliurat el premi al projecte guanyador: “XARXA HAD C-17: L'HOSPITALITZACIÓ A DOMICILI A L'ALIANÇA C-17”, coordinat per l’Hospital Clínic de Barcelona.

A la part final de la jornada el Dr. Ramon Canal, director del CatSalut, acompanyat dels directors generals dels centres que conformen l'aliança estratègica C-17, ha clausurat la jornada.

L'aliança estratègica C-17

El 13 d'abril de 2015 es va subscriure el conveni marc de col·laboració entre l'Hospital Clínic de Barcelona, el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Sanitària Mollet, la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers i la Fundació Hospital de Sant Celoni amb l'objecte d'establir una aliança estratègica en matèria de gestió assistencial de la salut, amb una població de referència aproximada d'un milió i mig de persones.

La xarxa s'orienta a la ciutadania i als professionals per oferir l'atenció més adequada en el servei més idoni. D'aquesta manera se sumen coneixement, recursos humans i tecnològics, cercant eficiències i aprofitant el potencial de treballar plegats.

Aquest conveni compta amb el suport institucional del Servei Català de la Salut, que en el seu Pla d'acció compta amb la línia 11, dedicada a alinear les organitzacions als objectius del sistema sanitari, amb el foment d'aliances estratègiques que assegurin una visió territorial de conjunt i l'escalabilitat en la prestació de serveis sanitaris.