← Altres notícies

El Consorci Hospitalari de Vic ret homenatge a 94 professionals jubilats

L'acte, que es va haver d’ajornar durant els anys de pandèmia, ha reconegut la contribució del personal que es va jubilar al CHV i SAS entre els anys 2019 i 2022.

L'església de l'Hospital de la Santa Creu de Vic, reconvertida en Paranimf, ha acollit aquest dimecres al migdia l'acte que el Consorci Hospitalari de Vic organitza periòdicament per retre homenatge als seus professionals recentment jubilats.

L’acte s’havia ajornat els últims anys a causa de la pandèmia i, enguany, s’ha recuperat per reconèixer la feina, la dedicació i l’entrega d’un total de 94 persones, del CHV i Serveis Auxiliars a la Sanitat, jubilades entre els anys 2019 i 2022.

Una representació de l'equip directiu ha entregat en mà un obsequi als homenatjats, una il·lustració realitzada per la nostra companya Carme Casanovas dels edificis de l’Hospital Universitari de Vic i l’antic Hospital Sant Jaume de Manlleu.

En el parlament inaugural, el president del CHV, Antoni Molas, ha donat les gràcies a tots ells per “haver estat durant tants anys al peu del canó, inclòs durant la pandèmia, amb la incertesa que suposava també per la vostra pròpia salut”. Ha assegurat que “ser jubilat és un punt i seguit, estic segur que ara esteu més enfeinats que abans, perquè aprofitareu per fer moltes coses, moltes d’aquelles que no podíeu fer mentre estàveu en actiu”, i els ha encoratjat a gaudir molt d’aquesta etapa.

En representació del personal recent jubilat, l’excap de Ginecologia i Obstetrícia, la Dra. Assumpta Colomer, ha fet valdre com han evolucionat els drets de les dones en l’àmbit laboral i també el creixement de la figura de les dones en l’àmbit mèdic. Va recordar també els complicats inicis de l’Hospital i “com ho vam suplir, tots amb moltes ganes i il·lusió, tothom hi posava molt d’esforç i responíem fent una pinya davant de qualsevol situació, tots teníem clar que volíem fer un hospital gran que donés resposta a les exigències dels nostres pacients”.

Per la seva banda, el pediatre Eudald Sellarès va recordar també algunes de les bones anècdotes i vivències compartides, però també els moments més complexos, com l’abordatge de l’emergència d’un atac terrorista a la ciutat o la gestió d’una pandèmia: “com si es tractés d’una autèntica pel·lícula de terror, amb pèrdua de vides i molt de desgast, junts vam ser capaços de deixar enrere aquest malson i vam demostrar que sabem fer pinya davant les adversitats”. 

Tots dos van coincidir en què és un orgull poder deixar pas a les noves generacions de professionals que “arriben amb molta empenta, ganes i expertesa; i que esperem que mantinguin el nostre hospital ben amunt". 

En tercer lloc, l’auxiliar d’Infermeria Mercè Campos, va valorar “la feina que es fa des del CHV en el món sanitari i al territori” i va posar en valor el gran nombre de persones amb qui ha tingut la sort de treballar durant més de 30 anys, “persones que són el pilar de la institució i que treballen dia a dia per donar el millor servei a la població”.

Finalment, en la seva intervenció la gerent Sara Manjón va subratllar que les persones jubilades deixeu “una gran petjada, compromís i identitat amb la institució”. Va afegir també que “el record de la vostra presència i de la vostra gran feina no només ens l’emportem els companys que hem treballat amb vosaltres sinó també les persones que heu atès i heu cuidat durant tot aquest temps”.

L'acte va acabar amb una foto de família i amb un aperitiu al claustre de la Casa de la Convalescència.