← Altres notícies

| Vadecor Talent

Gran representació del servei de Geriatria del CHV-FHSC al 27è Congrés de la SCGiG

Professionals i residents del CHV-FHSC van realitzar ponències i presentar comunicacions i pòsters al 27è Congrés de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia (SCGiG), que va tenir lloc el 16 i 17 de novembre a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de la Salut de Catalunya i Balears (ACMSCB), a Barcelona.

Sota el lema "Caminant junts cap a una atenció integrada", la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia ha organitzat, un any més, el seu congrés, que enguany ha reunit centenars d'experts nacionals per compartir coneixements a partir de l'atenció social i sanitària com a eina estratègica per garantir una resposta de qualitat i equitativa a les persones grans amb necessitats complexes.

Les comunicacions i pòster presentats durant el Congrés van ser els següents:

Ponències:
  • La Dra. Mariona Espaulella va ser ponent a la Taula d'Experiències d'atenció integrada amb la xerrada "La complexitat al Ripollès, una mirada cap a la integració múltiple."
  • El Dr. Joan Espaulella va participar com a ponent a la Taula de Serveis Territorials, abordant el tema "Serveis Territorials com a motor de canvi cap a una atenció integrada."
  • La Dra. Núria Molist va participar com a ponent a la Taula de Prescripció Centrada en la Persona amb la xerrada "Revisió de la medicació en situació d'estabilitat. Visió territorial."
Comunicacions:
  • La Dra. Dina Barneto va guanyar el 3er premi a la millor comunicació amb "Revisió de la medicació segons el model de Prescripció centrada en la Persona: pilar bàsic de l'atenció centrada en el pacient amb demència."
  • El Dr. Roberto Cortés, resident de quart any de Geriatria, va presentar "Factores desencadenantes de Insuficiencia Cardíaca en el pacient mayor hospitalizado" i va explicar el seu projecte, guardonat amb la Beca Viçens Mercader, sobre Sarcopenia.
Pòsters:
  • La Dra. Dina Barneto va exposar el pòster "Pràctiques de Valor: atenció centrada en el pacient amb demència."
  • La infermera Manoli Cantillo, de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, va presentar "Resultats dels indicadors de qualitat i seguretat d'un centre d'atenció intermèdia: incorporació de la infermera referent."
  • Montse Solé, directora d'Atenció Intermèdia i Dependència del CHV-FHSC, va compartir el pòster "Alleujar l'aïllament social i la soledat de les persones que viuen en residències geriàtriques duran la pandèmia de COVID: SCOPING-REVIEW."

Felicitem a tot l'equip per les seves destacades contribucions en aquest important esdeveniment científic.