← Altres notícies

| Vadecor

"Els somriures no curen, però ajuden molt a la recuperació dels infants"

La Unitat de Pediatria de l'Hospital Universitari de Vic ha rebut aquest mes de desembre una nova entrega de ninots i pops de ganxet fets per les voluntàries del projecte solidari 'Llanetes amb companyia'. Una entrega molt esperada que aporta múltiples beneficis als nens i nenes ingressats.

En Mic, els Minions, l'Olaf, els Barrufets, en Pokémon... són alguns dels clàssics personatges més admirats pels infants i que han confeccionat les voluntàries de Llanetes amb companyia per als nens i nenes ingressats a l'HUV. Aquesta setmana, l'associació sense ànim de lucre ha fet entrega d’unes 500 unitats d'aquestes figuretes al Consorci Hospitalari de Vic.

La directora d'Infermeria del CHV, Fina Carbonell, i la cap de la Unitat Dona i Infant, Marta Mas, han rebut les representants d'aquesta associació sense ànim de lucre que des de fa més de 6 anys col·labora de forma altruista amb el CHV. "Els somriures no curen, però ajuden molt a la recuperació dels infants", ha explicat Fina Carbonell, posant en valor la gran aportació que fan les més de 60 dones voluntàries de l'entitat.

Darrere d'aquesta entitat hi ha un grup de persones que treballen per fer arribar un somriure als infants que es troben ingressats amb l'objectiu que se sentin més acompanyats. La seva manera d'animar-los és entregant-los amigurumis, uns ninots de ganxet -d'origen japonès- que fan de manera totalment altruista. Aquests peluixos estan teixits amb llana ignífuga i antial·lèrgica, sense detalls de plàstics a fi d'evitar ser perillosos per a les criatures. "Treballem cadascuna de les figures amb molt d'amor i d'afecte, no sabem a quin nen o nena anirà a parar, però sabem que aquest gest els farà feliços".

Hi ha tota mena de figures, per a infants de totes les edats, fins i tot per als nadons prematurs s'entreguen uns popets de peluix teixits a ganxet. Aquesta iniciativa, que va sorgir a Dinamarca fa quatre anys i a poc a poc s'ha anat expandint per altres països, té com a objectiu ajudar en el desenvolupament dels infants que han nascut abans de les 37 setmanes. Els popets estan fets amb cotó de qualitat, antial·lèrgic i s'entreguen totalment esterilitzats.

Des del CHV volem reiterar l'agraïment a 'Llanetes en companyia' per la seva gran aportació.