← Altres notícies

Sara Manjón: “La millora contínua ens fa ser més eficients i més propers a la ciutadania”

L'any 2023 el Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic han incrementat l'activitat assistencial en tots els àmbits i es continuen complint els terminis dels processos garantits i de referència de les intervencions quirúrgiques. Osona és una comarca pionera en l'impuls de determinats models de gestió en salut d'àmbit territorial.

El Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic han celebrat aquest divendres una sessió de balanç de gestió en la qual les diferents direccions han explicat els resultats i les principals accions que s'han dut a terme a nivell assistencial, econòmic, laboral, comunicatiu, de gestió, d'inversions... Un repàs imprescindible al que va ser l'any 2023, en el qual també s'han apuntat les principals novetats, objectius i reptes de present i de futur.

La gerent del CHV-FHSC, Sara Manjón, ha felicitat als professionals per la feina feta i els bons resultats assolits l'any 2023 i ha destacat l'increment generalitzat de totes les dades assistencials. L'activitat s'ha incrementat en totes les àrees: un 7,6% en l'àmbit hospitalari; un 7,7% en Salut Mental; un 7,8% en Atenció Intermèdia i Dependència; un 4,2% en l'atenció urgent i un 8% en les consultes externes.

Malgrat aquesta línia ascendent de l'activitat, "hem complert amb els terminis de garantia que marca el CatSalut i hem aconseguit tancar l'any sense cap persona que estigui esperant una intervenció quirúrgica fora del temps establert". La gerent ha afegit, a més, que "aquests resultats s'han materialitzat tot i haver realitzat 200 intervencions més de neoplàsies respecte l'any 2022".

D'altres qüestions rellevants de l'any 2023 que s'han posat en valor són la millora de la col·laboració amb l'Atenció Primària, la potenciació de les unitats funcionals transversals, el treball orientat a incrementar la complexitat, així com l'impuls d'aspectes relacionats amb la imatge de la institució, la comunicació, i l'experiència del pacient.

La gerent ha destacat també que la tasca de valor i innovadora del Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic fa que "siguem pioners en determinats models de gestió que poden acabar-se aplicant com a model per a la resta de Catalunya".

Osona és una comarca pionera en l'impuls de determinats models de gestió en salut d'àmbit territorial, com és el cas de les urgències, la salut mental, l'atenció social i sanitària o els gestors de pacients assistencials.

Les experiències més destacades

En el marc de la sessió, alguns professionals han presentat experiències que estant obtenint bons resultats en el seu desenvolupament i/o posada en marxa.

  • Helen Valenzuela i Montse Codony, del Servei de Cardiologia, han explicat com des de la creació de la Unitat d'Insuficiència Cardíaca del CHV s'ha notat un descens considerable de la mortalitat en els pacients amb patologies cardíaques.
  • David Ordóñez i Imma Bosch han parlat de la millora dels processos i l'agilització dels fluxos assistencials en el Projecte d'Hospitalització.
  • Glòria Aranda ha exposat el treball sobre l'Abordatge de l'obesitat mòrbida a la Unitat Funcional Territorial.

Reptes per al 2024

Al final de la sessió, les direccions han presentat les principals línies estratègiques per encarar els principals reptes de futur.

La directora assistencial, Rosa M. Morral ha destacat que s'ha d'avançar amb la incorporació de noves tècniques diagnòstiques i l'ampliació de la cartera de serveis: "Ens han acreditat com a centre de referència a la Catalunya Central en càncer de cèrvix" i "hem de seguir desplegant unitats funcionals com la de sòl pelvià que acabem d'internalitzar". La Dra. Morral també ha avançat que en l'àmbit quirúrgic s'introduiran innovacions del sector de la robòtica i ha recordat que per fer possible tots aquests reptes es compta amb "el talent i la implicació de tot l'equip humà". La implantació del nou sistema d'informació (HIS) com a eina transversal serà una altra de les novetats d'aquest any 2024.