← Altres notícies

Estrenem el nou carrusel: major eficiència en la preparació de materials i en la gestió d’estocs

El CHV ha implantat millores en l'àmbit de la logística i de magatzem amb la incorporació d'eines automàtiques que faciliten el desplaçament de les mercaderies i la preparació de les comandes.

En el primer trimestre de l'any 2024 s'ha estrenat el nou carrusel al Magatzem Central de l'Hospital Universitari de Vic. Un recurs que aporta innovació i múltiples beneficis com el millor aprofitament volumètric de l'espai, incrementa la fiabilitat de l'inventari i facilita la productivitat en el picking, és a dir, l'activitat de preparació de comandes.

El nou carrusel, en xifres

En el nou carrusel hi ha ubicats més de 1.200 referències de diferents materials sanitaris i no sanitaris (excepte fàrmacs). Representa més del 50% del valor d'estoc del Magatzem Central. Anualment, proporciona 110.000 línies de sortida de comandes que es distribueixen als petits punts de magatzems satèl·lit i punts de consum dels diferents centres.

L'estoc de Laboratori, deslocalitzat

El projecte de reforma al Magatzem ha consistit també en la deslocalització de tots els materials del Laboratori, en un nou magatzem diferenciat en el mateix edifici de laboratoris.

El Magatzem, un servei clau en plena renovació

La posada en marxa del carrusel és la culminació d'una etapa de tres anys de reinvenció del servei de Magatzem -l'impacte de la pandèmia, passant per les obres d'adequació d'espais i normativa contra incendis, fins a l'automatització del magatzem-.

Totes aquestes millores en el servei s'han executat al llarg de dos exercicis (2022 i 2023) i han suposat una inversió de prop de 600.000€, que inclou els nous equipaments, l'obra civil i l'adequació dels espais a la normativa.