← Altres notícies

| Vadecor, Vadecor Persones

Portem Sant Jordi a l’Hospital!

L’obra guanyadora del concurs de dibuix Vadecor 'Portem Sant Jordi a l'Hospital' ha estat la felicitació de Sant Jordi del CHV-FHSC d'aquest any 2024 i es podrà veure exposada, juntament amb tots els altres dibuixos presentats al concurs, durant la setmana de Sant Jordi a l'entrada de l'Hospital Universitari de Vic.

Enguany des del CHV-FHSC hem creat un concurs artístic en el qual, el dibuix guanyador, fet per un infant d'entre tres i dotze anys, s'ha convertit en la nostra manera de felicitar els professionals sanitaris, pacients, ciutadania, familiars, acompanyants, a tothom, per expressar el nostre agraïment i reconeixement a tots els qui fan possible el nostre benestar.

Qui hi ha participat?

Hi ha participat nens i nenes, de 3 a 12 anys, pacients o acompanyants, i que han visitat els nostres centres entre els dies 2 i 14 d'abril.

Qui són els premiats?

Dels 48 dibuixos presentats al concurs, i tenint en compte les edats dels artistes i creadors, se n'han seleccionat dos.

La primera guanyadora és l'Elisenda Casany Masó, de deu anys, i autora de la felicitació de Sant Jordi d'aquest any del CHV-FHSC. I el segon guanyador és en Nil Morera García, de quatre anys. A tots dos infants se'ls ha obsequiat amb una bossa de tela Vadecor i amb una sèrie d'objectes, fruit de diferents col·laboracions amb diverses entitats que fan les estades hospitalàries més amables i que tenen una especial connexió amb el Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic. També s'ha fet entrega de llibres als infants a través del projecte "Cap infant sense conte".

D'altra banda, s'han distribuït diversos llibres de l'Associació Tapis als nostres centres d'atenció intermèdia i residències. A les televisions de l'Hospital Universitari de Vic i l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, durant la setmana de Sant Jordi, projectarem la versió digital del llibre 'La llegenda del guaranà'. És la vuitena edició d'un projecte col·laboratiu entre l'Associació Tapis, el Centre de Normalització Lingüística d'Osona, Escènic Vic, l'Escola de Música de Vic i La Farinera - Centre d'Arts Visuals de Vic.

Activitats als centres del CHV-FHSC

Un any més, hem organitzat diverses iniciatives per celebrar la diada de Sant Jordi als nostres centres.

A l'Hospital Sant Jaume de Manlleu:

  • Hem decorat el centre amb una senyera molt gran a l'entrada, hem fet un mural amb els pacients de la Unitat de Psicogeriatria i hem realitzat una lectura sobre la llegenda de Sant Jordi a la Unitat de Psicogeriatria.

A l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic:

  • Hem decorat el centre amb la senyera catalana i hem elaborat llacets amb cinta de la senyera catalana per a tots els pacients.

A la Residència El Nadal:

  • Hem creat poemes amb un grup de residents i l'educadora social.

A la Residència Aura de Manlleu:

  • Hem llegit i escoltat poesies amb el Club de Lectura i amb els alumnes de l'Escola Carme Vedruna de Manlleu, hem fet un concert de música de la mà de Pep Porras i hem gaudit d'un espectacle de lectura de poemes i de la representació d'"El rei del nas vermell" a càrrec del grup Veu Poètica.

A la Residència Fundació Gallifa de Sant Hipòlit de Voltregà:

  • Hem preparat una paradeta amb manualitats relacionades amb el Sant Jordi, hem llegit poemes i hem decorat l'edifici amb la senyera catalana.

En aquest Sant Jordi, celebrem la imaginació i la solidaritat, portant alegria als cors de tots.