← Altres notícies

Els restaurants de l'Hospital General de Vic promouen una dieta saludable i mediterrània

La cafeteria-restaurant i el menjador laboral de l'Hospital General de Vic, gestionats per l'empresa SERHS, reben l'acreditació AMED per promoure la dieta mediterrània. És el tercer hospital de la Catalunya Central que rep aquesta certificació que lliura l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

La cafeteria-restaurant i el menjador laboral de l’Hospital General de Vic han estat acreditats amb la certificació AMED per promoure la dieta mediterrània tant entre els seus treballadors com entre els comensals externs. La iniciativa és fruit de la col·laboració entre l’Agència de Salut Publica de Catalunya, el Consorci Hospitalari de Vic i l’empresa SERHS, i s’emmarca en les activitats de prevenció i de promoció de la salut dirigides a ciutadans i professionals que s’impulsen en el sí de l’Hospital.

Per donar a conèixer la iniciativa, aquest migdia l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha presentat a la Sala d’actes de l’Hospital General de Vic el programa AMED. En el marc de l’acte, la directora del Servei Regional de la Catalunya Central de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Imma Cervós, ha fet entrega del certificat AMED al Consorci i a l’empresa SERHS.

La cafeteria-restaurant de l’Hospital General de Vic, gestionada per l’empresa SERHS, pot arribar a atendre gairebé 300 comensals diaris. Actualment, hi ha acreditats amb el certificat AMED 13 establiments a tota la regió, amb un total de gairebé 1.300 comensals diaris que poden accedir a àpats mediterranis.

Programa AMED
L’objectiu del programa AMED, liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, és promoure l’alimentació mediterrània i l’oci actiu en els establiments de restauració, en especial els de menú diari, ja que un 31% de la població adulta catalana menja fora de casa més d’una vegada a la setmana.
 
Els restaurants acreditats estan senyalitzats amb un adhesiu a l’exterior que els identifica com a establiments AMED. Per aconseguir l’acreditació, els establiments han de complir una sèrie de requisits, que són, principalment els següents:

• Garantir que un 25% de l’oferta de primers plats siguin a base de verdures, hortalisses o llegums.
• Oferir algun producte integral a la carta
• Incloure a l’oferta de segons plats un 50% de peix o carn magra
• Disposar, entre les postres làctics, de l’opció de baix contingut en greix
• Utilitzar oli d’oliva per amanir i preparar els plats (per amanir preferiblement oli d’oliva verge o verge extra)
• Fruita fresca com a postres en l’oferta

A més, també es demana als establiments acreditats que ofereixin als seus clients opcions d’oci actiu a les zones pròximes al local (circuits, passeigs, etc.), ja que el projecte AMED també està associat a un concepte de vida saludable.

Per a més informació: www.amed.cat