← Altres notícies

El CHV-FHSC, amfitrió de la XIV Jornada Associativa de La Unió

Sota el lema Construïm avui La Unió de demà, el CHV-FHSC ha acollit aquest matí la XIII Jornada Associativa de La Unió, en la qual els associats han compartit les fites assolides i les línies d'avenç del Pla Estratègic de La Unió 2022-2025 i s'ha presentat la Comunitat de Bones Pràctiques, un espai d'innovació col·laborativa per als associats a La Unió.

Aquest any s'ha compartit un nou exercici de prospectiva en la prestació de serveis de salut i social fet en el marc del projecte +Futur. Un nou exercici que inclou una anàlisi de tendències, amb una atenció especial a les necessitats demogràfiques emergents i amb un enfocament geohumanista per entendre millor com les persones interactuen en l'entorn i com les organitzacions sanitàries i socials podem generar valor.

Aquesta anàlisi s'ha completat amb diversos grups de treball (sostenibilitat, solvència i confiabilitat, capacitat de transformació i compromís així com contribució comunitària i social) per interpel·lar-nos com organitzacions sobre quins reptes i oportunitats de futur hem de liderar en aquest entorn, palanques i instruments de canvi.

També s'ha donat el tret de sortida als preparatius al 50 aniversari de La Unió.

El procés participatiu engegat amb el Pla Estratègic va ser clau per escoltar i treballar plegats propostes d'acció col·lectiva, i ara també ho és per sumar i enfortir posicionaments, ser propositius i avançar-nos als reptes de futur més immediat per a la millora de la salut i el benestar les persones.

El president de La Unió, el Dr. Joan Maria Adserà ha afirmat que "ara és l'hora de sumar per fer els canvis transformacionals i aprofundir en donar resposta a allò que preocupa a les persones, i com des de les organitzacions aportem i podem aportar més valor: la millora de l'accessibilitat, la necessitat de captar i fidelitzar talent professional, la continuïtat assistencial i la interacció sanitària i social, com la salut digital ens permet anar cap a una atenció més predictiva, preventiva, personalitzada i de proximitat, i alhora més humanista, com ho fem sostenible entre tots, econòmicament i mediambientalment".

La gerent del Consorci Hospitalari de Vic- Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, Sara Manjón, ha destacat la tasca que es fa des de la Unió per a la transformació de la gestió sanitària i ha posat en valor la implicació de totes les organitzacions que han participat en la jornada "ha estat una trobada enriquidora i plena d'idees, reptes i oportunitats de futur, on el denominador comú han estat les persones i les seves necessitats. Des del CHV- FHSC pensem que és clau compartir i avançar plegats."

Més de cent entitats sanitàries i socials, han treballat aquest matí al Paranimf de la UVic-UCC, per reflexionar-hi i aterrar els lemes de la Unió, Ens movem per les persones i Mirem el futur amb una mirada oberta al món amb compromís d'acció.

La Unió

La Unió és una associació d'entitats sanitàries i socials que amb més de 45 anys és referent de la singularitat del model sanitari i social català que des de la pluralitat, la transversalitat i la territorialitat aplega 115 entitats, amb més de 750 dispositius assistencials sanitaris i socials i més de 70.000 professionals, amb presència a tot Catalunya i en totes les línies assistencials: primària, hospitals, sociosanitaris, salut mental, rehabilitació, gent gran, discapacitats. És una associació d'organitzacions de persones que treballen per a les persones, que des del respecte a la diversitat comparteixen el compromís social per a la millora de la salut i el benestar, contribuint en les polítiques públiques a través de la gestió ètica professionalitzada, la innovació i l'avaluació de resultats orientada a la millora contínua.