← Altres notícies

Premis a la millor gestió hospitalària i als millors serveis de Neurologia i Cardiologia de l'Estat

El Consorci Hospitalari de Vic ha estat guardonat amb els premis Hospitals TOP 20 a la "Millor gestió hospitalària global" d'un gran hospital general i al millor centre en les especialitats de "Cor" i "Sistema Nerviós". En l'edició 2013 d’aquest prestigiós certamen han participat un total de 162 hospitals de tot l'Estat: 127 centres públics i 35 de privats.

El programa Hospitals TOP 20 publica cada any la classificació dels 20 millors hospitals (dividits en 5 categories) i de les millors àrees clíniques en les especialitats de Sistema Nerviós, Respiratori, Cor, Dona, Cirurgia Digestiva i Atenció al Pacient Crític. Una llista que s’elabora segons el resultat obtingut en una sèrie d’indicadors que en mesuren la qualitat assistencial (mortalitat, complicacions, readmissions), la pràctica clínica (cirurgia sense ingrés i hospitalitzacions evitables) i l’eficiència (estades, productivitat i cost), a més d’indicadors específics per a cada àrea clínica.

Premis TOP 20 obtinguts pel CHV:

Millor gestió hospitalària
El Consorci ha estat inclòs en la llista dels 20 millors hospitals públics de l’Estat. En concret, ha estat guardonat amb el premi a la millor gestió hospitalària global, en la categoria de Grans hospitals generals. És la setena vegada que el CHV és inclòs en aquest rànquing, des que es va començar a publicar l’any 2000.

Millor Àrea de Sistema Nerviós
La tasca del CHV en l’àmbit de la Neurologia ha estat reconeguda amb el premi Hospitals TOP 20 a la millor Àrea de Sistema Nerviós, un apartat en el que competien 70 hospitals i que compara el resultat assolit –mortalitat, reingressos, durada de l’hospitalització– en el tractament de malalties cerebrovasculars.

Millor Àrea de Cardiologia
El CHV també ha estat reconegut amb el premi TOP 20 a la millor “Àrea de Cor”, pels resultats del Servei de Cardiologia. Aquest apartat, en què participaven 79 centres, ha tingut en compte els resultats assolits en cinc processos assistencials bàsics de l’especialitat: insuficiència cardíaca congestiva, bypass aortacoronari, infart agut de miocardi, arítmies amb tractament quirúrgic i angioplàstia coronària.

Hospitals amb la més alta qualitat assistencial
Segons dades de IASIST, l’empresa de serveis d’informació sanitària que elabora el rànquing de millors hospitals, els centres TOP 20 són, de mitjana, un 27% més productius en comparació amb la resta d’hospitals. A més, la qualitat assistencial d’aquests centres suposa unes taxes de mortalitat i de complicacions un 21% inferiors, així com una gestió més eficient de l’estada dels pacients

En aquesta 14a edició del certamen, el CHV era una de les dues úniques institucions sanitàries de l’Estat nominada en fins a cinc categories. Els premis obtinguts són el reconeixement públic a la labor que desenvolupa tot el personal del Consorci Hospitalari de Vic en la millora de la pràctica clínica diària, i resultat de l’aposta continuada per la recerca de l'excel·lència en l'assistència al ciutadà, també en un context tan complex com l'actual.