← Altres notícies

La Caminada solidària recapta 12.675 euros per millorar l'atenció oncològica

Els Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Central han lliurat al Consorci Hospitalari de Vic i a la Fundació Althaia de Manresa els diners recaptats en la Caminada solidària a Montserrat que, sota el lema "Fem camí al teu costat, lluitem contra el càncer", van organitzar les tres entitats el passat mes de maig.

Gràcies a la venda de samarretes i a la col·laboració de diferents entitats, empreses i particulars, es va aconseguir recaptar 12.675 euros. Una quantitat que s'ha repartit al 50% entre les dues institucions. Les caps d’Oncologia del CHV, Dra. Parera, i d’Althaia, Dra. Domènech, van recollir els xecs corresponents, el passat 17 d’octubre, en un acte celebrat a la seu dels Mossos d’Esquadra a Manresa.
 
En el cas del CHV, els diners serviran per difondre als equips d’atenció primària de la comarca el Programa de consell genètic del càncer. Amb el suport d’Osona contra el Càncer, el Consorci va posar en marxa fa uns anys una unitat que avalua el risc familiar de patir determinades malalties oncològiques, i l'objectiu és que els metges de capçalera coneguin com funciona aquest recurs i que hi derivin els pacients que compleixin els criteris per beneficiar-se'n.