← Altres notícies

ISERN i el CHV presenten al Mobile World Congress una nova tecnologia de gestió hospitalària

El Consorci Hospitalari de Vic i ISERN Medical Telecom han presentat al Congrés Mundial de Telefonia Mòbil l'aplicació que han desenvolupat de manera conjunta per millorar i fer més eficient la gestió dels centres hospitalaris. El projecte s'ha estat provant i perfeccionant al llarg del darrer any en una de les plantes de l'Hospital General de Vic.

La nova tecnologia, batejada com "Alexia", s'ha estat testant en una de les plantes de l'Hospital General de Vic al llarg del darrer any, i es basa en l'ús d’estacions clíniques digitals (dispositius amb pantalla tàctil instal·lats al costat del llit del pacient). Aquestes estacions permetran l’accés a la Història Clínica del pacient i gestionar des de la mateixa habitació la validació de medicació, el registre de constants vitals o la consulta i sol·licitud de proves diagnòstiques. A més, els dispositius utilitzen la tecnologia mòbil per millorar processos clau en la gestió diària de l'hospital, com la gestió de llits o els servei de neteja i manteniment. En aquest sentit, permeten enviar avisos des de l’habitació que arriben al mòbil dels diferents professionals responsables, alhora que permeten monitoritzar de forma remota i en temps real l’estat de l’habitació.

Aplicació mòbil
En el marc del Mobile World Congress, ISERN també ha presentat la seva nova aplicació "ISERN Quality Control". Una app per a mòbils Android que, mitjançant la tecnologia NFC, permet gestionar el manteniment i el control de qualitat de qualsevol equipament dels centres sanitaris.

Els projectes de tecnològics desenvolupats per ISERN i el Consorci Hospitalari de Vic s’han presentat dins l’expositor del Barcelona Mobile World Capital, a l’àrea de mHealth (salut mòbil), i sota el paraigües de la Xarxa d'Innovació en Salut de Catalunya (XISCAT) i la Fundació d’Osona per a la Recerca i l’Educació Sanitàries (FORES).