← Altres notícies

Infermeres i infermers de la Catalunya Central debaten a Vic com millorar les cures als pacients

La Jornada de Cures "Expertesa infermera: cures eficients en pacients ostomitzats i pacients amb ferides" va reunir a l'Hospital General de Vic a professionals dels diferents centres sanitaris de la Catalunya Central, i de tots els àmbits d'atenció: des d'hospitals d'aguts a atenció primària, passant per sociosanitaris i residències.

Organitzada pel Consorci Hospitalari de Vic, la jornada, que va tenir lloc el passat 20 de juny, va posar al centre del debat el paper essencial que tenen les infermeres i els infermers en la millora de l'estat de salut de les persones. L'objectiu: compartir un espai de coneixement i de debat per millorar l'atenció que aquests professionals lliuren als pacients.

Taules rodones per generar debat
La inauguració va estar presidida per les entitats que formen l’aliança estratègica entre Osona, El Ripollès i La Garrotxa, en les persones del Dr. Antoni Anglada, director general del CHV; la Dra. Mireia Subirana, directora de Cures del CHV; la Sra. Maria Dolors Casacuberta, directora d’Infermeria de l’Hospital d’Olot, i la Sra. Roser Portabella, directora d’Infermeria de l’Hospital de Campdevànol.

El fil conductor de la jornada va ser la continuïtat de cures entre els professionals dels diferents dispositius assistencials de la  comarca, per garantir unes cures de qualitat. Seguint aquest fil, el programa es va dividir en tres taules rodones d'una hora cadascuna, centrades respectivament en la continuïtat de cures en pacients ostomitzats, amb ferida aguda i amb ferida crònica. Com a punt de partida de cada taula, es van presentaran tres casos o ponències a càrrec de professionals expertes de diferents hospitals i centres d’atenció primària de Catalunya.

La jornada va concloure amb una conferència sobre "Abordatge de la sexualitat des del rol infermer", a càrrec del Sr. Jordi Naudó, psicòleg clínic especialitzat en sexualitat humana i professor de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Vic.

Atenció especial als pacients vulnerables
Les conclusions de la jornada van posar de manifest "el paper clau de la infermera a l’hora de vetllar per la qualitat de l’atenció, donar resposta a les necessitats dels pacients i millorar els seu estat de salut, especialment d’aquells pacients que es troben en una situació de vulnerabilitat, com són els pacients portadors d’ostomies o en processos de curació de ferides".

Organitzada pel Consorci Hospitalari de Vic, la Jornada de Cures va comptar amb la col·laboració dels hospitals de la Santa Creu de Vic, de Campdevànol i d'Olot, així com dels CAP de l'Institut Català de la Salut, de l'EAP Vic i de l'EAP Osona Sud.