← Altres notícies

Es constitueix la Comissió de Govern de l'Hospital Universitari

És el màxim òrgan de govern del projecte que impulsen de manera conjunta el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic i la Universitat de Vic. La presidència és rotatòria i correspon a la FUB en els anys parells, essent el primer president de la Comissió de Govern l'alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal.

Avui al matí s'ha constituït la Comissió de Govern de l'Hospital Universitari, en el marc d’una reunió a la Sala de Consellers de l'Ajuntament de Vic. Aquesta Comissió és el màxim òrgan de govern del projecte que impulsen de manera conjunta la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), el Consorci Hospitalari de Vic (CHV) i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic (FHSC), i té com a funció principal aprovar el pla anual de col·laboració entre les tres institucions i vetllar pel seu compliment.

La Comissió està formada per 14 membres –7 per part de la UVic-UCC i 7 per part del CHV i la FHSC–. La seva presidència serà rotatòria i correspon a la Fundació Universitària Balmes en els anys parells, essent el primer president de la Comissió de Govern l’actual president del patronat de la FUB i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal.

En el marc d'aquesta primera reunió constituent, s’ha presentat l’informe que recull les principals accions que s’han dut a terme en el primer mig any de vida del projecte, d’ençà que al maig la Generalitat de Catalunya va atorgar la condició d’hospitals universitaris al Consorci Hospitalari de Vic i a la Fundació Hospital de la Santa Creu, en conveni amb la Universitat de Vic.

Des de l’any 1999, la UVic-UCC té signats acords de col·laboració amb el Consorci Hospitalari de Vic que emmarquen les col·laboracions de la Universitat amb els centres sanitaris que gestiona el Consorci –Hospital Universitari de Vic, Clínica de Vic, Osona Salut Mental i l’Hospital Sant Jaume de Manlleu-, i, des de l’any 2000, també amb la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic. El desembre de 2012, es va donar un decisiu pas endavant per consolidar aquesta col·laboració, amb l’acord entre les tres entitats per a la creació de l'Hospital Universitari, a través d’un conveni que permetés la utilització conjunta de les estructures d'ambdós centres hospitalaris i de la Universitat per a la docència, la recerca i la innovació. Un conveni que es va formalitzar l’1 de juliol del 2013 i que va obtenir la ratificació per part de la Generalitat el passat mes de maig.

Així doncs, en aquest mig any d’ençà de la creació de l’Hospital Universitari, s’ha treballat en la definició i la concreció de les línies de col·laboració i les estructures organitzatives que marca el conveni, com el desenvolupament de la Unitat Docent compartida entre les tres institucions, que suposa, entre d’altres aspectes, compartir perfils de professionals entre les tres institucions i crear sinergies en docència, recerca i innovació.