← Altres notícies

Inaugurem la nova Àrea de Psicogeriatria de la Residència Aura

Prop d'un centenar d'usuaris, familiars i professionals han participat en la inauguració de la nova Àrea de Psicogeriatria de la Residència Aura. Unes instal·lacions que s'han ampliat i adaptat al seu nou ús i que incorporen nous espais com un gran pati interior i un hort urbà.

La nova Àrea s'ha creat aprofitant una ala de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu que estava infrautilitzada i ha permès guanyar 30 noves places a la Residència Aura, que ara disposa de capacitat per a 132 residents. Les instal·lacions s'han reformat, ampliat i adaptat per al seu nou ús, a més d'incorporar-hi nous espais com un gran pati interior i un hort urbà dins mateix de l'Àrea.

Precisament, aquest gran pati central obert és un dels seus espais més vistosos, gràcies als murals gegants que ha pintat sobre les seves parets, de manera completament altruista, l'artista resident a Manlleu Juan Varea. A l’ambientació dels nous espais també s’hi ha sumat el Grup Fotogràfic Manlleu, del qual formen part professionals de l'Hospital, i que ha participat en la decoració dels passadissos i espais comuns.

Instal·lacions especialitzades
La nova Àrea de Psicogeriatria es configura com un espai específic i especialment condicionat per acollir persones que pateixen algun tipus de demència o deteriorament cognitiu, oferint a aquests residents i les seves famílies unes instal·lacions i una atenció especialitzada en un entorn segur, ampli i acollidor.

I és que la Residència Aura és una de les poques residències d'Osona que compten amb unes instal·lacions dissenyades específicament per acollir aquest perfil d'usuaris, i l'única que està integrada dins un centre sociosanitari com és l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, del Consorci Hospitalari de Vic – Hospital Universitari. Un fet que, entre altres, permet als residents beneficiar-se in situ d'una atenció mèdica especialitzada, així com del programa d'Avaluació Geriàtrica Integral.