← Altres notícies

El president Artur Mas inaugura la nova Àrea d'Oncologia del CHV i l'Hospital Universitari de Vic

El president de la Generalitat ha encapçalat el doble acte que ha tingut lloc a l'Hospital Universitari de Vic i que ha servit per inaugurar la nova Àrea d’Oncologia que s'ha construït al centre gràcies a la campanya de recollida de fons impulsada per Osona Contra el Càncer, i per concedir oficialment el rang d'Hospital Universitari al Consorci Hospitalari de Vic (CHV) i a la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, en conveni amb la UVic-UCC.

En l'acte, celebrat el 21 de juliol, també han participat el conseller de Salut, Boi Ruiz, així com una àmplia delegació de representants del Govern, de les quatre entitats implicades i de les institucions del territori.

Un projecte que ha mobilitzat a tota una comarca
La nova Àrea d'Oncologia de l'Hospital Universitari de Vic ha estat finançada gràcies a la campanya solidària que ha impulsat Osona Contra el Càncer al llarg del darrer any. Una campanya en la que s'hi ha bolcat la població i les entitats d'Osona, i que s'ha convertit en una de les majors iniciatives de recollida de fons que s'han dut a terme mai en l'àmbit assistencial a Catalunya.

Aquestes noves i avançades instal·lacions, que ocupen l’ala est de la planta baixa de l’Hospital, permetran integrar tota l'atenció ambulatòria que poden necessitar els pacients amb càncer –consultes, hospital de dia i unitat de tractaments–, a més d'ampliar la capacitat del centre per atendre aquestes patologies i millorar i facilitar l'assistència. Un projecte que suposa un nou pas endavant per situar el Consorci Hospitalari de Vic com un referent a Catalunya en atenció a pacients oncològics.

Els hospitals d'Osona ja són universitaris
La Generalitat ha aprovat atorgar oficialment al Consorci Hospitalari de Vic i a la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic el rang d’hospitals universitaris, mitjançant un conveni amb la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. El conveni permet la utilització conjunta de les estructures dels centres hospitalaris i de la universitat per a la docència, la recerca i la innovació, per potenciar aquests vessants a través d’una major integració entre el món acadèmic i l’assistencial.

La resolució de la Generalitat també preveu afegir l'adjectiu "universitari" a la denominació de tots els dispositius assistencials de les dues entitats. La primera mostra visible serà el canvi de nom de l'Hospital General de Vic, que en endavant es converteix en l'Hospital Universitari de Vic, com a buc insígnia d’aquest projecte.