← Altres notícies

Repte aconseguit: l'Hospital Sant Jaume de Manlleu ja té la nova grua

La campanya de recollida de taps impulsada per l'associació de botiguers de Manlleu (MAB), ha aconseguit reunir les 18,5 tones necessàries per finançar la compra d'una grua per mobilitzar pacients per a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu. La campanya ha comptat amb la implicació de desenes d'entitats d'Osona i de milers de ciutadans.

Iniciada a principis del 2012, la campanya consistia en recollir taps de plàstic de tot tipus d'envasos: begudes, productes cosmètics, detergents, medicaments... que es duien a una empresa de reciclatge que els pagava a pes. Amb l'import aconseguit al llarg d’aquests dos anys, s'ha pogut comprar la grua i complir el doble vessant que perseguia el MAB amb la iniciativa: el mediambiental –contribuir al reciclatge de residus–, i el solidari –aconseguir un equipament d'interès col·lectiu per a la ciutat.

En la campanya han participat comerços, escoles, biblioteques, equipaments municipals, empreses i molts particulars de Manlleu, però també s'han recollit taps a Vic, Santa Maria d'Oló, Sant Hipòlit de Voltregà, Viladrau, Torelló, Santa Eulàlia de Riuprimer, Taradell i d'altres municipis del territori.

L'acte públic de lliurament de la grua a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu es farà aquest dijous 22 de maig, a les 20:30 h del vespre, a la Sala d'actes de l’hospital. Un acte que vol ser també d’agraïment i al que s’hi ha convidat els comerciants de Manlleu i totes les entitats que han col·laborat. En el decurs de l'acte es farà una demostració del funcionament de la grua i es projectarà un vídeo sobre el procés que segueixen els taps amb els quals es financen aquest tipus de campanyes.

Contribuir en les campanyes d'altres entitats

Una vegada completada la campanya, i aprofitant els dispositius per a la recollida de taps que ja hi ha als seus diferents centres, el Consorci Hospitalari de Vic ha decidit donar continuïtat a la iniciativa perquè també se'n puguin beneficiar altres entitats del territori. Així, en endavant, els taps que es recullin als centres que el CHV té a Vic aniran destinats a la campanya de l'Associació Sant Tomàs per comprar una llitera de dutxa per als usuaris del seu centre de Riudeperes, mentre que els que es recullin als centres de Manlleu es destinaran a la campanya que impulsa el banc d'aliments El Sarró.