← Altres notícies

El Servei de Pediatria del Consorci Hospitalari de Vic presenta la seva nova mascota

El personatge serà la nova imatge del Servei de Pediatria i forma part del projecte per millorar l'atenció i acolliment dels pacients pediàtrics. El disseny s'ha triat a partir del concurs organitzat entre els alumnes i exalumnes de l'Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, del que ha resultat guanyadora la proposta presentada per Judit Baró, estudiant de 27 anys de Manlleu.

El Servei de Pediatria del Consorci Hospitalari de Vic ha presentat aquest migdia a l'Hospital General de Vic la seva nova mascota. Un personatge que servirà com a fil conductor en la relació amb els infants i adolescents, que representen una part important dels usuaris del CHV. L’objectiu és millorar l’acolliment d’aquests pacients pediàtrics (0 a 14 anys), adaptar-se a les seves necessitats específiques i fer-los arribar de manera més efectiva la informació que requereixen.

Concurs amb l’Escola d’Art de Vic
En el marc de la política de responsabilitat social i de relacions amb el territori que promou el CHV, per trobar el personatge es va organitzar un concurs a través de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic, perquè els seus alumnes i exalumnes poguessin presentar les seves creacions. El jurat encarregat de triar el guanyador –entre les desenes de propostes presentades– ha estat format per professionals del Servei de Pediatria i del Servei de Comunicació del CHV i per professorat de l’Escola d’Art. La proposta guanyadora ha estat la presentada per Judit Baró, de Manlleu, alumna de 27 anys de l’Escola d’Art.

Múltiples aplicacions
La creació de la mascota s’emmarca en el projecte per millorar l’atenció i acolliment dels pacients pediàtrics. Per això, està previst que tingui múltiples aplicacions: des de contribuir a l’ambientació dels espais específics on s’ofereix atenció pediàtrica (hospitalització, cirurgia, boxes d’Urgències...), a il·lustrar els fulletons amb consells de salut i fulls de proves dirigits a infants i adolescents, desenvolupar marxandatge o fer més amena la informació digital a través de la web del CHV. De moment, la mascota encara no té nom: seran els mateixos pacients de Pediatria els qui el proposin.