← Altres notícies

L'Hospital de Manlleu homenatja els seus voluntaris

Amb el lema "Us portem al cor", l'Hospital Sant Jaume de Manlleu ha organitzat un emotiu acte en reconeixement a totes les persones i associacions que participen en el programa de voluntariat del centre.

Uns voluntaris -més de 150 en els últims cinc anys- que col·laboren de forma continuada o esporàdica en les activitats que es duen a terme a l'Hospital, a la Residència Aura i al Centre de dia Josep Roqué i Castell, i que representen un suport molt important per millorar la qualitat de vida dels pacients i usuaris d'aquests serveis.

L'acte ha comptat amb la presència de 96 voluntaris que, entre els aplaudiments d'una sala d'actes plena a vessar, han rebut un sentit homenatge per part dels representants, professionals i usuaris dels centres de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu i el Consorci Hospitalari de Vic.

El tercer sociosanitari millor valorat de Catalunya

"Sou altruistes, abnegats, voluntariosos... Gràcies, perquè sense vosaltres seria impossible fer tot el que fem i arribar a tota la gent que arribem", els ha expressat el gerent de la Fundació, Jaume Castellano. En els seus discursos d'agraïment, tant Castellano com l'alcalde de Manlleu, Pere Prat, han recordat que "l'Hospital Sant Jaume de Manlleu és el tercer centre sociosanitari de Catalunya més ben valorat pels usuaris" -segons l'última enquesta del Departament de Salut-, un mèrit part del qual han atribuït també a "l'enorme contribució dels voluntaris".

La celebració, que s'emmarcava en el Dia Mundial del Voluntariat, havia començat moments abans amb una fotografia de grup amb tots els voluntaris al jardí de la Residència Aura, annexa a l'Hospital. L'acte ha comptat també amb parlaments a càrrec de professionals que treballen dia a dia amb els voluntaris, l'entrega en mà d'obsequis i diplomes i l'emissió d'un vídeo amb imatges dels centenars d'activitats en què participen cada any. La jornada s'ha tancat amb una actuació de música en directe i amb un pica-pica de germanor.

Més de 150 persones i entitats han col·laborat en els últims cinc anys amb el programa de voluntariat del centre.