← Altres notícies

Els hospitals d'Osona, reconeguts per la seva lluita contra el tabac

La Xarxa Catalana d'Hospitals sense Fum eleva el nivell de l'Hospital Universitari de Vic, l'Hospital Sant Jaume de Manlleu i l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic com a centres que promouen el control i la reducció del tabaquisme.

La Xarxa Catalana d'Hospitals sense Fum (XCHsF) ha reconegut la tasca que duen a terme els centres catalans en la promoció de polítiques actives per controlar el tabaquisme en l'àmbit hospitalari. Així, l'Hospital Universitari de Vic ha estat certificat com a hospital sense fum de nivell "Argent, menció or", mentre que l'Hospital Sant Jaume de Manlleu i l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic han obtingut el nivell "Bronze". En tots els casos, les noves certificacions atorgades per la Xarxa Catalana d'Hospitals sense Fum suposen pujar un esglaó més respecte del nivell que fins ara ostentaven els tres centres.

Més de 12 anys "sense fum"

L'objectiu de la XCHsF, de la que el Consorci Hospitalari de Vic en forma part des del 2002, és garantir un ambient sense fum, formar i sensibilitzar els professionals sanitaris sobre el problema del tabaquisme, activar programes per ajudar a deixar el tabac a professionals i pacients, i promoure activitats divulgatives. Les iniciatives de control del tabaquisme que tenen implantades els diferents centres s'avaluen cada any i, en funció dels progressos i dels resultats assolits, els hospitals són classificats en cinc categories: membre, bronze, argent, argent menció or i or.

Les noves certificacions es van entregar el passat 12 de gener, en el marc de la Jornada d'Acreditació dels Hospitals de la Xarxa Catalana d'Hospitals sense Fum. En total, en aquesta edició s'han acreditat 69 hospitals catalans: 24 han obtingut la certificació com a membre, 18 la de bronze, 19 la d'argent, 3 la d'argent menció or i 5 la d'or. En nom del Consorci Hospitalari de Vic i de la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, va recollir les noves acreditacions el Dr. Miquel Vilardell, cap del Servei de Prevenció i Medi Ambient.