← Altres notícies

La Residència Aura de Manlleu celebra els 100 anys d'una de les seves residents

La Maria Dolors Porqueras Muntaner va néixer un 24 de febrer de fa un segle. Ahir va rebre la Medalla Centenària de la Generalitat i va ser la protagonista de la festa organitzada a la Sala d'actes del centre.

"Aquí em tracteu molt bé, és per això que hi he arribat". Amb aquestes paraules la Maria Dolors Porqueras va voler agrair, ahir que complia 100 anys, el tracte i les atencions que li dispensa el personal de la que avui és "casa seva": la Residència Aura de Manlleu. I és que dimarts al migdia, la Sala d'actes del centre va acollir una festa molt especial per commemorar el rodó aniversari de la seva resident de més edat.

Acompanyada pels seus fills i néts i per molts dels seus amics de la Residència, la Maria Dolors va rebre la felicitació de l'alcalde de Manlleu, Pere Prat, del regidor de Consum, Gent Gran i Salut Pública, Joan Torrentgenerós, del gerent de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu, Jaume Castellano, i de la directora de l'Hospital, M. Àngels Romeu. Coneixedors de la seva afició per les flors, la van obsequiar amb una placa, un gran ram i una planta per decorar la seva habitació.

En representació del Departament de Benestar Social i Família, Lídia Truño li va fer entrega de la "Medalla Centenària" amb què la Generalitat obsequia aquelles persones que, com la Maria Dolors, arriben al segle de vida. La celebració d'aniversari va continuar a la tarda, amb una actuació de música i una lectura de poemes a la mateixa Sala d'actes, oberta a la participació de residents i pacients.

Nascuda a Montreal (Canadà), la Dolors Porqueras va arribar a Espanya a l'edat de 4 anys. Després d'una breu estada a Santander, va anar a viure a Barcelona, on es va casar amb en Joan Juanola, enginyer industrial, amb qui van tenir tres fills: en Joan (difunt), en Martí i l'Eugenia. Quan la petita tenia 2 anys varen venir cap a Manlleu, on el marit va assumir la direcció de la filatura Brocato. La Maria Dolors té sis nets i, per ara, 10 besnéts -a l'abril esperen una altra besnéta.