← Altres notícies

'30 minuts' sobre l'experiència de pacients i professionals d'OSM

El programa '30 minuts' de TV3 emetrà, diumenge 12 d'abril a la nit, el reportatge: 'Suïcidi, la mort evitable', en què es recull l'experiència de pacients i professionals que participen en el programa de prevenció de suïcidis d'Osona Salut Mental.

El documental posa sobre la taula aquest tema "silenciat per por a l'efecte imitació i amagat pel sentiment de culpa i l'estigma social que genera", però que sovint es pot prevenir. Per fer-ho, s'endinsa en el testimoni de persones que s'han intentat suïcidar i en l'experiència dels professionals de la salut mental, amb el focus posat en els programes de prevenció que es duen a terme en tres centres de referència com són Osona Salut Mental, l'Hospital de Sant Pau i el Parc Taulí de Sabadell.

"544 persones es van suïcidar el 2013 a Catalunya, el doble de les morts per accidents de trànsit. Però la xifra de suïcidis no rep ni molt menys la mateixa divulgació, i encara menys campanyes de prevenció. Els especialistes en salut mental fa anys que alerten que cal trencar el tabú que envolta el suïcidi", expliquen els directors del reportatge, Jordi Regàs i Sara Segarra.