← Altres notícies

X Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut

Totes les persones que treballin en l’àmbit de la salut a Osona i el Ripollès poden optar a la “X Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut” que convoca el Consultori Bayés i la Fundació d’Osona per a la Recerca i l’Educació Sanitàries (FORES). El professional guanyador de la beca podrà fer una estada de fins a tres mesos en un centre assistencial de reconegut prestigi per tal d’ampliar la seva formació especialitzada.

L’import econòmic  de la beca és de 3.000 euros. A més a més, el professional becat manté el sou mentre s’està formant. Les persones interessades en optar a aquesta beca poden demanar més informació a la FORES, que té la seva seu social a la setena planta de l’Hospital General de Vic.

El Dr. Ferran Roca, que ha estat dos mesos formant-se a Madrid, guanyador de la darrera beca

La darrera edició de la beca la va guanyar el Dr. Ferran Roca Carbonell, metge geriatre de l’Hospital de la Santa Creu que s’ha format durant els mesos de maig i juny a la unitat de caigudes del servei de geriatria de l’Hospital Clínica Sant Carlos de Madrid. La beca s’emmarca en el projecte de l’Hospital de la Santa Creu de posar en marxa aquesta propera tardor d’una Unitat de Caigudes.

L’estada del Dr. Roca a aquest reconegut centre assistencial ha permès millorar els coneixements en els transtorns de la marxa i l’equilibri de la gent gran, així com comprovar, des de dins, l’organització i el funcionament de la Unitat de Caigudes d’aquest centre. També formar-se en la utilització de les tècniques de valoració de l’equilibri i la marxa (posturografia).

Aquesta Unitat està en línea amb les estratègies de desenvolupament i innovació de l´HSC com a centre referent de problemes de la gent gran.

Les dades epidemiològiques del nostre país confirmen que  les caigudes són un problema quantitativament molt important. En l´àmbit comunitari un terç de les persones de més de 65 anys cauen almenys una vegada a l´any i, d´aquestes persones que han caigut, la meitat ho han fet més d´una vegada. En l´entorn residencial el 50% de les persones pateixen almenys una caiguda a l´any.

Les unitats especifiques de  valoració multidisciplinar de caigudes aconsegueixen reduir les caigudes al voltant del 25-30%.