← Altres notícies

"Cuida la vida, renta't les mans"

Amb aquest lema, el Consorci commemora el Dia Mundial de la Higiene de Mans. Una jornada que vol implicar a usuaris i professionals en la prevenció de les infeccions relacionades amb l'assistència sanitària amb una mesura tant senzilla com eficaç: rentar-se les mans de manera correcta i en els moments adequats.

Durant tot el dia 5 de maig, hi haurà parades als vestíbuls i menjadors de l'Hospital Universitari de Vic i de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, on tothom qui ho vulgui podrà practicar el rentat de mans amb solucions alcohòliques i comprovar-ne el resultat amb làmpades ultraviolades. També es podrà veure una exposició de cartells promocionals elaborats per professionals de diferents hospitals i centres sanitaris.

En aquesta línia, enguany el Consorci ha organitzat el III Concurs de fotografia sobre higiene de mans, per trobar la imatge que il·lustrarà la campanya per promoure el rentat de mans als seus centres durant tot l'any 2015. Entre les fotografies enviades pels professionals, la guanyadora ha estat la de la infermera Montserrat Riesco, de l'Hospital Universitari de Vic.