← Altres notícies

El Rotary recapta 86.000 euros per al cribratge de càncer colo-rectal

El sopar "Il·lusions a Taula", organitzat pel Rotary Club Vic-Osona amb la col·laboració d'Osona contra el Càncer, va recollir 86.821 euros que es destinaran a implantar a la comarca d'Osona el Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte.

La vetllada benèfica ha reunit a El Sucre a més de 821 comensals, la xifra més alta de les quatre edicions que s'han fet fins ara, que han pogut gaudir d'actuacions i d'un menú elaborat pel cuiner Nandu Jubany.

El moment culminant de la nit ha arribat quan el president dels rotarys d'Osona, David Cullell, i la presidenta d'OCC, Montserrat Freixer, han lliurat el xec amb la recaptació al president del Consorci Hospitalari de Vic, Jaume Portús.

Gràcies a aquesta recaptació i al finançament que aporta també el CatSalut, en els propers dos anys es vol convidar a tots els ciutadans d'Osona entre 50 i 69 anys a participar en el Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte, a través d'una prova inicial senzilla per detectar si tenen sang oculta a la femta. Una detecció precoç essencial per abordar amb majors garanties de curació aquesta malaltia.