← Altres notícies

La Salut Digital protagonitza el II UVic Health Meeting

La jornada va reunir a la Universitat de Vic a una setantena d'experts per debatre sobre l'efecte de les tecnologies i del Big data en l'àmbit de la salut. El futur projecta hospitals més petits, amb alta tecnologia, molta complexitat i pacients no presencials.

El passat 28 de maig, es va dur a terme la segona edició de la UVic Health Meeting, amb la Salut Digital com a tema protagonista. La jornada va reunir a la Universitat de Vic a una setantena d'assistents per debatre sobre els efectes de les tecnologies i de l'ús de les dades massives (Big data) en l'àmbit de la Medicina.

Com a marc de debat, el seminari va comptar amb conferències a càrrec d'experts d'alt nivell com el director del Centre de Diagnòstic per la Imatge Clínic i president de l'European Society of Radiology (ESR), Lluís Donoso; la directora general de Biocat i del Parc Científic de Barcelona, Montserrat Vendrell, o el director de la Fundació TicSalut, Francesc Garcia Cuyàs, qui va apostar per incloure l'estratègia TIC dins del Pla de Salut 2015-2020 de la Generalitat.

El director general del Consorci Hospitalari de Vic, Antoni Anglada, va ser l'encarregat d'exposar les conclusions sobre la gestió de la salut digital en l'entorn hospitalari. Anglada va parlar dels hospitals del futur com a "centres més petits amb alta tecnologia i molta complexitat, amb pacients no presencials i amb la incorporació de professionals d'altres disciplines com matemàtics i enginyers". La directora de cures del CHV i degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC, Mireia Subirana, va cloure la trobada assegurant que "cal aportar valor al benestar del pacient compaginant la part digital i l'analògica, ja que l'experiència del pacient també depèn de l'atenció del professional".

En el marc d'aquesta 2a edició UVic Health Meeting, també es va organitzar la taula rodona "Les TIC en l'entorn salut, reflexions actuals", que va comptar amb la participació, entre d'altres, del cap de Sistemes i TIC del Consorci Hospitalari de Vic, Sebastià Caro.