← Altres notícies

Premi al millor treball de recerca en Osteoporosis

La Societat Espanyola de Reumatologia (SER) ha guardonat un article publicat pel grup de recerca del Consorci Hospitalari de Vic "Epidemiologia de les fractures osteoporòtiques", liderat pel Dr. Kanterewicz, amb el Premi SER d'Osteoporosis al millor treball publicat en aquesta àrea durant l'any 2014.

El guardó va ser lliurat en el marc del XLI Congrés de la SER, que es va celebrar a Sevilla del 20 al 22 de maig, pel treball: "Prevalence of vertebral fractures and minor vertebral deformities evaluated by DXA-assisted vertebral fracture assessment (VFA) in a population-based study of postmenopausal women: the FRODOS study". Un article publicat a la revista Osteoporosis Internacional i que signen E. Kanterewicz, E. Puigoriol, J. Garcia-Barrionuevo, L. del Río, M. Casellas, P Peris i l'equip FRODOS (Fractures Osteoporòtiques d'Osona).

El treball analitza els casos registrats a Osona entre els anys 2006 i 2009 i introdueix dos factors novedosos: estudiar la prevalença, no només de les fractures vertebrals, sinó també de les deformitats vertebrals lleus, i l'ús d'una tècnica derivada de la densitometria òssia que aporta més informació que les radiografies convencionals.

Actualment, l'equip FRODOS està estudiant la incidència d'aquestes patologies en el període 2010-2013. Els resultats d'aquest nou treball permetran comparar les dades amb el període anterior i conèixer la seva evolució a Osona.