← Altres notícies

Objectiu: climatitzar totes les unitats de l'Hospital Universitari de Vic

Aquest mes de setembre, es licitarà públicament la redacció del projecte de climatització de les plantes 2 a 7 de l'Hospital Universitari de Vic, que inclou ampliar la planta de producció de fred del centre perquè pugui cobrir el 100% de la seva superfície.

Si la capacitat inversora ho permet, podrem comptar amb la instal·lació necessària per aportar aire fred a totes les unitats d'hospitalització. Un sistema semblant al que ja funciona a la planta 4 i que, malgrat que no es pot considerar un sistema de climatització -l'aportació tèrmica és limitada i no disposa d'un mecanisme de control i regulació-, permet atenuar la temperatura i millorar notablement el confort dels pacients en situacions de calor.

Aquest serà un primer pas de cara a assolir l'objectiu final: que totes les àrees de l'Hospital disposin d'un sistema propi de climatització. Una millora, òptima i definitiva, supeditada a la progressiva renovació estructural de les unitats.

En l'actualitat, l'HUV disposa de climatització a la planta semisoterrani -on hi ha Urgències i la UCI-, a la planta baixa i a la primera -quiròfans, Sala de parts i hospitalització-, i en àrees concretes de la planta 2 (Nefrologia) i la planta 3 (hospitalització de Salut Mental).