← Altres notícies

L'Hospital de Manlleu dóna consells per tenir cura de les persones amb demència

Si tinc un familiar amb Alzheimer, quina alimentació és la més adequada? Quins recursos tinc a la meva disposició? Qui em pot orientar? Per respondre aquestes i altres qüestions, amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer l'Hospital Sant Jaume de Manlleu acollirà una taula rodona oberta al públic en la que es donaran pautes i consells útils per tenir cura de les persones que pateixen algun tipus de demència.

La jornada tindrà lloc dimecres 23 de setembre, a les 16:30 h, a la Sala d'actes del centre, i està organitzada pel Consorci Hospitalari de Vic en col·laboració amb l'Associació de Familiars i Malalts d'Alzheimer d'Osona. L'objectiu és ajudar a fer una mica menys feixuga la tasca dels familiars i cuidadors d'aquestes persones. Al final de la sessió hi ha haurà un torn obert de preguntes per respondre els dubtes i les inquietuds que vulguin plantejar els assistents.

Nou Grup de suport emocional

La taula rodona pel Dia Mundial de l'Alzheimer servirà també per presentar el nou projecte de 'Grup de suport a familiars de persones amb demència' que ha posat en marxa l'Hospital Sant Jaume de Manlleu. Es tracta d'un Grup de suport que adoptarà el format de teràpia psicològica grupal, i que s'orientarà a donar suport emocional als familiars i cuidadors i a ensenyar-los les eines necessàries per fer front a l'estrès crònic que comporta el fet de cuidar. El Grup de suport està dirigit a familiars d'usuaris provinents majoritàriament de les Consultes externes d'Avaluació de trastorns cognitius i psicogeriatria, i serà coordinat per l'equip de psicologia de l'Hospital, a càrrec de les psicòlogues Anna Bartés i Jordina Muñoz.

  • Programa:
  • Presentació -- Joan Carles Rovira (metge geriatre)
  • Alimentació en els pacients amb demència -- Àngels Anglada (infermera)
  • Recursos de suport social a la demència -- Tina Vivo (treballadora social)
  • Presentació del projecte de Grups de suport emocional a les famílies -- Anna Bartés i Jordina Muñoz (psicòlogues)