← Altres notícies

10 d'octubre: reivindiquem la dignitat en Salut Mental

El Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, l'Associació de Familiars de Malalts Mentals d'Osona i la Universitat de Vic organitzen, durant tot el mes d'octubre, un complet programa d'activitats per celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental.

Fòrums, projeccions de cinema, clubs de lectura, conferències... Una llarga i variada llista de propostes per a tots els públics, en què els professionals del Servei de Psiquiatria i Salut Mental del CHV hi participaran activament i que us permetran conèixer amb més profunditat una realitat que afecta al 25% de la població.

El lema d'enguany és "Dignitat en salut mental", i vol incidir en aspectes com la lluita contra l'estigma i la discriminació, l'equiparació del trastorn mental amb altres malalties físiques, l'atenció centrada en la persona, la diversitat o la inclusió social. I és que, segons l'OMS, l'estigma és un problema global i la lluita per eradicar-lo ha de ser una prioritat en qualsevol societat democràtica i lliure.