← Altres notícies

Un Hospital Universitari de Vic més amigable per als nens i nenes

El CHV millora l'acolliment i l'experiència dels infants amb una nova ambientació dels espais de Pediatria, un servei de préstec gratuït de joguines i premis als "nens i nenes valents". També es crearan vídeos animats dirigits als pacients pediàtrics i una àrea ambulatòria diferenciada.

Millorar l'acolliment dels pacients pediàtrics i aconseguir que tinguin una experiència el més positiva i alegre possible del seu pas per l'Hospital. Aquest és l'objectiu del projecte que està impulsant l'equip de Pediatria del Consorci Hospitalari de Vic (CHV).

Com a primera mostra, l'Hospital Universitari de Vic acaba d'estrenar una nova ambientació que converteix en espais més amigables i acollidors les àrees on s'atenen als infants i adolescents. En concret, s'ha desenvolupat un projecte global de decoració que abraça la planta 1.2 d'hospitalització, el box A d'Urgències i els consultoris pediàtrics. L'ambientació d'aquests espais juga amb la mascota de Pediatria i amb tota una sèrie de personatges que l'acompanyen i que recreen situacions i històries interactuant amb les parets, portes, finestres i els diferents equipaments sanitaris.

Aquest mes d'octubre es posaran en marxa també unes altres dues iniciatives per a les que el Consorci Hospitalari de Vic compta amb la col·laboració de l'Associació de Disminuïts Físics d'Osona (ADFO). D'una banda, entrarà en funcionament un servei de préstec gratuït de joguines per als nens ingressats, que estarà disponible a la botiga de l'Hospital i que ha estat possible gràcies a la contribució de Joguines Gargamel. De l'altra, es començaran a repartir les ensenyes de feltre i els diplomes per als "nens i nenes valents", uns materials elaborats pel centre especial de treball de l'ADFO que serviran per premiar als infants després de posar-los una injecció o de fer-los un tractament, perquè hi estiguin més predisposats i en guardin un bon record.

Més iniciatives en marxa

Les novetats les han presentades aquest migdia a l'Hospital Universitari de Vic el director del Servei d'Atenció a la Dona i l'Infant del CHV, Dr. Pere Domènech, i el cap de la unitat de cures, Joan Ventura, acompanyats per la gerent de l'ADFO, Maria Balasch.

En la mateixa línia, l'equip de Pediatria també ha avançat que s'estan elaborant una sèrie de vídeos animats que serviran per explicar als nens i nenes que hagin d'ingressar com serà la seva estada a l'hospital o què han de fer abans i després d'una operació, perquè estiguin més tranquils i visquin millor tot el procés.

En totes les iniciatives, el fil conductor de la relació amb els infants és la mascota de Pediatria del CHV -batejada com "Orellut" pels propis nens i nenes-. La seva creadora, la manlleuenca Judit Baró, és qui ha dissenyat la nova ambientació i participarà també en la creació dels vídeos animats.

Un altre projecte amb un impacte important en la millora de l'acolliment dels nens i nenes serà la futura creació d'una Àrea Ambulatòria de Pediatria, amb els consultoris i la sala d'espera diferenciada de la resta de Consultes Externes de l'Hospital Universitari de Vic. Actualment, s'està estudiant el cost econòmic de l'obra amb l'objectiu de poder establir en breu el cronograma per a la seva execució.