← Altres notícies

Investigació del cas de les pròtesis de Traiber

Ahir, es va conèixer que la justícia investigarà a 47 metges de diferents hospitals per un presumpte cobrament de comissions de l'empresa Traiber. Davant d'aquesta informació, el CHV ha revisat de nou tots els registres dels darrers 10 anys i podem confirmar que mai s'ha implantat cap pròtesi d'aquesta marca a l'Hospital Universitari de Vic.

Ahir, es va aixecar el secret de sumari de la peça 4 del cas Innova, que investiga la utilització de pròtesis en mal estat de l'empresa Traiber. La interlocutòria del jutge atorga la condició d'"investigats" a 60 persones més de les que hi havia fins ara, per presumpte cobrament de comissions. Entre aquestes, figuren 47 metges de 23 hospitals catalans, tres dels quals són traumatòlegs en plantilla del Consorci Hospitalari de Vic.

Davant d'aquesta informació, el Consorci Hospitalari de Vic ha actuat de manera immediata adoptant les següents mesures:

- S'han revisat de nou tots els registres d'intervencions de col·locació de pròtesis realitzats a l'Hospital Universitari de Vic des de l'any 2005 i fins a dia d'avui, així com tota la facturació relacionada amb aquest tipus de material.

- Feta aquesta comprovació, i tal i com ja es va informar al maig d'aquest mateix any, podem confirmar que mai el Consorci Hospitalari de Vic ha utilitzat cap pròtesi de la marca Traiber, ni en l'activitat pública ni en la privada. Així mateix, l'empresa Traiber no és ni ha estat proveïdor del CHV, ni de pròtesis ni de cap altre tipus de material.

- Malgrat això, i sempre respectant la presumpció d'innocència per davant de tot, el Consorci Hospitalari de Vic ha decidit obrir una investigació interna sobre l'activitat que mantenen aquests tres professionals en centres aliens al CHV, per garantir que s'ajusta al Codi Ètic i als principis deontològics que han de respectar estrictament tots els professionals de la nostra institució.