← Altres notícies

"La Caixa" subvenciona el programa de beques solidàries del Centre de dia Josep Roqué

L'Obra Social de l'entitat aportarà 5.000 euros al projecte que impulsa el centre de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu perquè persones grans amb pocs recursos puguin accedir als serveis d'acolliment diürn.

El Centre de dia Josep Roqué i Castell i l'Obra Social "La Caixa" han signat un conveni de col·laboració pel qual la fundació bancària aportarà enguany 5.000 euros per contribuir a finançar el projecte: "El Centre de dia Josep Roqué i Castell obert a tothom".

Es tracta d'un projecte que té com a finalitat trobar noves vies de finançament que permetin a persones amb pocs recursos accedir als serveis que ofereix aquest centre de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu, ampliar la freqüència amb què acudeixen o garantir-los un àpat complet i saludable. És a dir, facilitar que els serveis d'acolliment diürn per a gent gran arribin a tots aquells que ho necessiten, independentment del seu nivell de renda.

Per finançar aquestes "beques solidàries", està previst dur a terme diferents accions com campanyes de micromecenatge, cercar la col·laboració d'empreses i entitats manlleuenques o organitzar una marató solidària. El projecte preveu dos tipus de beques: les generals, que permeten cofinançar l'assistència de persones amb dependència durant tot l'any, i les beques per a àpats saludables, a través de les quals se subvencionarà el 50% dels dinars diaris de persones grans amb risc nutricional i sense suficients recursos econòmics.

Qui es pot beneficiar de la beca?

Per assignar les beques solidàries s'ha establert un sistema eficient, eficaç i just. Qualsevol persona gran de Manlleu podrà sol·licitar-les a través dels treballadors socials, sempre i quan no estigui rebent ja la Prestació Vinculada al Servei de Centre de Dia o qualsevol altre ajut existent. A partir d'aquí, s'han definit uns barems econòmics que determinen el percentatge de la bonificació a la que té dret l'usuari (25%, 50% o 75% del cost) i uns barems socials que prioritzen quins han de ser els beneficiaris prioritaris de les beques.

Els representants de l'Obra Social "La Caixa" a Osona i els de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu, al centre de dia