← Altres notícies

Aprendre història a l'Hospital de Manlleu

L'Hospital Sant Jaume de Manlleu acollirà durant sis setmanes el curs 'Catalunya, Història, Art i Tradició' adreçat sobretot a les persones grans però també al públic en general. Les sessions s'inicien aquest dijous 11 de febrer i s'allargaran fins el 17 de març.

Els curs, que impartirà la historiadora Mercè Puntí, s'estructura en sis sessions, que tindran lloc els dijous a la tarda de les 16:15h a les 17:15h, a la sala d'actes l'HSJM.

La iniciativa, que impulsa l'ajuntament de Manlleu amb la col·laboració del Consorci Hospitalari de Vic, pretén donar a conèixer els fets més rellevants de la història de Catalunya, així com els que estan relacionats amb el municipi de Manlleu. La intenció és que, si té èxit de convocatòria, l'acció tingui continuïtat en el futur amb altres cursos, com un d'història de l'art a Catalunya.

Amb l'objectiu que les sessions siguin amenes i dinàmiques, es realitzaran projeccions audiovisuals, amb música i textos de l'època. Al final del curs, es lliurarà un diploma a tots els assistents i es programarà una visita històrica subvencionada.

El temari s'ha estructurat en sis sessions:

1) El naixement de Catalunya. L'origen dels comtats catalans. El comtat d'Osona.

2) El romànic i el monestir de Sant Pere de Casserres.

3) El Corpus de Sang. La revolta dels Segadors. Fra Bernadí.

4) L'11 de Setembre de 1714.  Els senyors de Manlleu.

5) Soroll de telers. La industrialització de Catalunya. El paper del riu Ter.

6) El modernisme: Gaudí i Domènec i Montaner. La Sagrada família i l'Hospital de Sant Pau.