← Altres notícies

L’Hospital Universitari de Vic tindrà climatització a totes les habitacions

El Consorci Hospitalari de Vic ha adjudicat la construcció de la nova infraestructura de climatització que aportarà aire fred a totes les habitacions de l'Hospital Universitari de Vic. La millora, que ha d'estar finalitzada aquest estiu, permetrà garantir que els pacients gaudeixin d'una estada el màxim de confortable.

El projecte implica construir una nova estació generadora de fred capaç d'alimentar les nou plantes -l'actual no té capacitat suficient-, així com l'adequació de tot el sistema de canalitzacions per fer arribar la climatització a tots els llits d'internament de què disposa l'Hospital. Dins aquest projecte, també s'abordarà la climatització parcial de la Residència Aura, annexa a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu.

Una millora prioritària

Es tracta d'una obra molt complexa, doncs s'ha d'executar en un termini molt curt -quatre mesos- i en espais en ple funcionament. Tot i el gran impacte estructural, s'intentarà que afecti el mínim possible l'activitat assistencial. Les obres començaran la primera setmana d'abril i l'objectiu és que el 31 de juliol totes les habitacions ja gaudeixin de la millora.

El projecte de climatització es va engegar el juliol passat i, durant aquests mesos, s'han seguit rigorosament els passos i terminis legals -redacció, licitació, valoració, adjudicació- que requereix una obra d'aquestes característiques. La inversió total serà de 2,6 milions d'euros i suposarà un gran esforç econòmic per al Consorci Hospitalari de Vic, però es considera prioritària per millorar el confort dels pacients, en tant que element important per a la seva recuperació i benestar.

18 milions en millora d'instal·lacions

La darrera dècada, el CHV ha dut a terme fins a 20 grans projectes per adequar i millorar instal·lacions, a banda d'altres accions de menor magnitud. Malgrat coincidir amb els anys econòmicament més durs de la crisi, s'han invertit 18,04 milions d'euros.

D'aquests, 16,6 milions s'han destinat a la construcció i remodelació d'espais, amb projectes com la nova Unitat de Cures Intensives (2006), l'Àrea d'Hemodiàlisi (2009), l'Àrea d'Obstetrícia i les unitats d'hospitalització de la planta 1 (2012-2013), les instal·lacions de Farmàcia (2013), les àrees d'Intervencionisme i de Cirurgia Ambulatòria de Clínica de Vic (2011-2013) o la més recent Àrea d'Oncologia (2015), finançada gràcies a la campanya que va impulsar Osona contra el Càncer. En paral·lel, s'han destinat uns altres 1,44 milions a introduir millores relacionades amb la seguretat (xarxa d'aigua, instal·lacions elèctriques) i l'accessibilitat.

Seguretat, accessibilitat, eficiència i confort

El de la climatització és un dels projectes inclosos en el Pla director d'espais del Consorci Hospitalari de Vic, el marc de referència que fixa les prioritats d'inversió estructural de l'entitat fins al 2027 en base a quatre criteris: millorar la seguretat, garantir el compliment de la normativa (en especial la relacionada amb l'accessibilitat), afavorir una distribució d'espais més eficient i funcional i incrementar el confort dels usuaris.

En aquest sentit, una aposta clau és estructurar els 55.000 m2 d'instal·lacions de què disposa el CHV en grans àrees d'activitat. Així, per exemple, al llarg dels propers 10 anys es reformaran progressivament les ales laterals de les plantes 2 a 7 de l'Hospital per dedicar-les íntegrament a hospitalització i afavorir que la majoria d'habitacions siguin individuals, en línia amb la reforma que ja es va fer a la planta 1. També està previst abordar la remodelació dels espais de Consultes Externes, tant de Clínica de Vic (2017) com de l'Hospital (2021), de manera que la planta baixa d'aquests dos centres concentri tota l'activitat ambulatòria a nivell de consultoris, proves diagnòstiques i hospitals de dia.

Hospital Universitari de Vic