← Altres notícies

Jornada formativa per millorar la comunicació amb els pacients

Sota el títol 'Habilitats comunicatives i relacionals en la cura dels pacients', el proper 13 d'abril se celebrarà la IV Jornada de Cures del Consorci Hospitalari de Vic, adreçada a professionals de tots els àmbits de la salut. La conferència inaugural anirà a càrrec del periodista Carles Capdevila.

Sota el títol 'Habilitats comunicatives i relacionals en la cura dels pacients', el proper 13 d'abril se celebrarà la quarta edició de la Jornada de Cures del Consorci Hospitalari de Vic, que organitzen infermeres de diferents àmbits assistencials. La jornada tindrà lloc a l'Aula Magna de la Universitat de Vic entre les 8:30 i les 17:00 h i es dirigeix als professionals que intervenen en la salut dels àmbits d'Atenció Primària, Hospitalització d'Aguts i Intermèdia, i Residencial.

Conferències, casos reals i tallers pràctics

Enguany, la conferència inaugural titulada 'Tenir cura és molt més que curar' anirà a càrrec del periodista Carles Capdevila. Tot seguit, els coordinadors del portal Infermera Virtual del Col·legi d'Infermers i Infermeres de Barcelona exposaran una conferència sobre 'Alfabetització digital i xarxes socials en el marc de la salut'.

La taula rodona, a les 11:45h, girarà entorn a experiències en matèria de comunicació, des de la formació universitària dels infermers, fins a programes de salut que contemplen temes com les estratègies comunicatives amb els malalts d'Alzheimer, l'empatia, l'acompanyament i la presa de decisions compartides.

A la tarda, tindran lloc el taller de coaching 'Ni m'explico ni m'entens' i el taller de TIC's 'Què podem fer i què no a les xarxes socials', en els que cal inscripció prèvia.

Objectius de la jornada

La jornada pretén potenciar la competència professional en habilitats comunicatives i relacionals, reflexionar sobre la comunicació a partir de l'experiència del pacient, promoure l'alfabetització digital en l'àmbit de la salut i compartir experiències de comunicació en diferents àmbits d'atenció.