← Altres notícies

El CHV i la UVic recullen en un llibre històries reals al voltant del suïcidi

El proper 21 d'abril, tindrà lloc la presentació del llibre 'Suicidio y vida: Historias de vida de personas con antecedentes autolíticos' a càrrec de dos dels seus autors, el director de Salut Mental del CHV, el Dr. Francesc Arrufat, i el professor i investigador a la UVic-UCC, el Dr. Salvador Simó.

L'acte tindrà lloc aquest dijous a les 18h de la tarda, i estarà presentat per la coordinadora del Centre d'Estudis Sanitaris i Socials (CESS), la Sra. Marina Geli, i la directora de Cures i degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC, la Dra. Mireia Subirana.

Històries reals per ajudar a comprendre millor el suïcidi

El suïcidi és una realitat que s'amaga, de la que no es parla, però 800.000 persones es suïciden cada any a nivell mundial, essent la segona causa de mortalitat al món entre els 15 i els 29 anys. A Catalunya és la primera causa de mort entre els menors de 34 anys.

Aquest llibre presenta històries de vida de persones que han intentat suïcidar-se. L'objectiu de l'obra és donar eines per poder comprendre millor el suïcidi des de la percepció i coneixement dels propis implicats. El llibre es basa en una investigació desenvolupada pel Grup de Recerca SaMIS, grup coliderat pel CHV i la UVic-UCC, del qual el Dr. Arrufat i el Dr. Simó en són coordinadors.

El llibre, prologat per Mariano Hernández Monsalve (expresident de la Asociación Española de Neuropsiquiatría-Profesionales de Salud Mental), ha estat publicat per Editorial Círculo Rojo.

Les places són limitades i cal inscripció prèvia per assistir a la presentació.