← Altres notícies

La nova delegada del Govern visita el Consorci Hospitalari de Vic

Laura Vilagrà s'ha reunit amb l'equip directiu i amb la nova gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central, Marta Chandre. La trobada ha servit per presentar l'entitat i per posar sobre la taula la necessitat d'inversions per millorar algunes instal·lacions.

La nova delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, va visitar aquest dilluns el Consorci Hospitalari de Vic, juntament amb la també nova gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central, Marta Chandre. Una primera trobada oficial que va servir per presentar la tasca que duu a terme la principal institució sanitària pública de la comarca.

Acompanyades pel president i per l'equip directiu de l'entitat, les màximes representants de la Generalitat i del CatSalut al territori van visitar les plantes d'hospitalització 1 i 6 de l'Hospital Universitari de Vic, i les àrees de Consultes Externes i d'Intervencionisme de la Clínica de Vic. Un recorregut que va permetre comparar entre els espais que han estat remodelats en els últims anys i aquells que encara no s'han pogut actualitzar des que es van construir els edificis.

Precisament, el de les inversions va ser un dels principals capítols que es van tractar en la reunió posterior que van mantenir Vilagrà i Chandre amb els representants de l'entitat. El Consorci Hospitalari de Vic va atendre el 2015 més de 87.000 pacients únics. És a dir, més de la meitat dels habitants d'Osona van acudir, en algun moment de l'any passat, a algun dels seus sis centres per visitar-se amb l'especialista, anar a urgències, seguir un tractament, operar-se... En aquest sentit, les enquestes realitzades entre els pacients han demostrat que el confort i les condicions de l'entorn tenen una important influència en la seva satisfacció i, fins i tot, són un factor que influeix en la seva recuperació.