← Altres notícies

Decideix-te a deixar de fumar, avui és el dia!

Aquest dimarts 31 de maig se celebra a tot el món el Dia Mundial Sense Tabac. Els professionals del CHV ens sumem a la tasca de sensibilització de la població, per tal de poder gaudir d'un ambient lliure de fum.

En el marc de la Setmana Sense Fum (24 al 31 de maig), s'han organitzat a tot Catalunya activitats i campanyes de conscienciació. Des del Consorci, us volem animar a deixar de fumar, aquells que encara no ho heu fet. El Dr. Joan Serra, responsable de Pneumologia, us en dóna algunes raons de pes.

Per què has de deixar de fumar avui?

  • El 27,8% dels fumadors tenen risc de desenvolupar un càncer de pulmó al llarg de la seva vida sinó abandonen el tabaquisme.  
  • El tabaquisme és responsable directe del 95% dels càncers de pulmó.
  • Entre 10 i 15 anys després de deixar de fumar, la incidència de càncer de pulmó, que va disminuint, s'iguala a la dels no fumadors.
  • El 20% dels fumadors patiran EPOC si continuen fumant. El tabaquisme és el responsable directe del 90% de les Malalties Pulmonars Obstructives Cròniques, que arriba a invalidar a la persona, amb dificultat per respirar, moure's i realitzar les activitats més senzilles, necessitant en algunes ocasions, oxigen en el domicili per poder respirar.
  • Diversos estudis realitzats des dels anys 60 demostren clarament que el consum de tabac afecta sèriament l'elasticitat de la pell i a l'aparició d'arrugues. Us sonen les arrugues al voltant de la boca?? Fumar perjudica notablement la salut de la pell.