← Altres notícies

El CHV acull l’escola internacional de recerca interdisciplinària

Professionals de la salut de sis països participen a Vic en unes jornades amb l'objectiu d'aprendre i compartir coneixements sobre recerca en diferents disciplines.

Del 8 al 13 de juny, el Consorci Hospitalari de Vic serà la seu de la International Research Interdisciplinary School (IRIS), una iniciativa promoguda per algunes de les més prestigioses publicacions científiques d'Europa que té per objectiu desenvolupar i conjugar les habilitats d'especialistes en diferents disciplines per dur a terme projectes de recerca.

En total, hi participen 20 professionals: 11 provinents de diferents països com Croàcia, Eslovàquia, Colòmbia, Kirguizistan i Polònia, i 9 metges residents del Consorci Hospitalari de Vic. El professorat de les jornades també ha estat internacional i ha comptat amb el suport de professionals del CHV.

El curs, composat per quatre workshops que es duen a terme a les instal·lacions de l'Hospital Universitari de Vic, es basa en el Practicum de recerca de la Universitat de Duke (Estats Units). Aquest mètode combina classes teòriques amb el treball en petits grups per desenvolupar projectes, presentacions i discussions sobre articles de recerca amb representants de revistes científiques.

L'organització de l'IRIS ha comptat amb la col·laboració de la Universitat de Vic (UVic-UCC), de Consultori Bayés i de la Fundació d'Osona per a la Recerca i l'Educació Sanitàries (FORES).