← Altres notícies

L'Aliança del Triangle porta les especialitats d'Hematologia i Reumatologia al Ripollès

Des d'aquest mes de juny, els pacients del Ripollès que necessiten visitar-se o seguir un tractament hematològic ho poden fer directament a l'Hospital de Campdevànol, doncs gràcies a l'Aliança del Triangle els especialistes que fins ara atenien els usuaris ripollesos a l'Hospital Universitari de Vic ho faran també en aquest centre.

Es tracta d'un nou pas endavant que acosta els serveis al territori i permet estalviar temps i desplaçaments als pacients (entre 30-50 l'any, amb vora 200 visites).

Aquesta activitat se suma a la que ja es duia a terme en el marc de la Unitat territorial d'Onco-Hematologia, que compartim entre el Consorci Hospitalari de Vic i l'Hospital de Campdevànol. Els centres han informat als usuaris d'El Ripollès d'aquest canvi i se'ls ha deixat triar si volen continuar tractant-se a Vic (en cas que ja haguessin començat la teràpia allà) o si prefereixen fer-ho a Campdevànol.

Nou servei compartit de Reumatologia

També en el marc de l'Aliança del Triangle, està previst que a principis de juliol es posi en marxa la nova Unitat Territorial de Reumatologia, compartida.

En aquest cas, el funcionament serà pràcticament idèntic al que ja s'ha començat a fer amb Hematologia i els metges d'aquesta especialitat -que fins ara atenien els malalts del Ripollès a Vic- ho faran a Campdevànol. 

Aquest nou servei compartit entre el Consorci Hospitalari de Vic i l'Hospital de Campdevànol permetrà apropar i millorar l'atenció d'uns 160-180 usuaris ripollesos, amb prop de 500 visites l'any que ara es feien a l'Hospital Universitari de Vic i que en endavant s'oferiran in situ al centre d'El Ripollès. La posada en marxa dels nous serveis territorials es fa d'acord amb els professionals d'aquestes dues especialitats, que veuen com aquesta manera d'organitzar l'atenció aporta un gran valor i una major comoditat per als seus pacients.