← Altres notícies

Infermeres del Consorci Hospitalari de Vic coordinen i participen a la primera Guia de l’estat sobre cures en Cirurgia Major

Infermeres del Consorci Hospitalari de Vic han coordinat i participat en la primera guia de l’estat espanyol sobre cures en Cirurgia Major Ambulatòria (CMA), editada recentment, en la que han col·laborat infermeres de diversos centres de l’estat amb l’objectiu d’identificar les cures que s’apliquen en aquestes unitats de cirurgia, en què el pacient és traslladat a casa el mateix dia de la intervenció.

La guia recopila els coneixements bàsics que requereixen els professionals de la infermeria per a poder-se iniciar en el camp de la Cirurgia Major Ambulatòria i ha comptat amb la participació de professionals d’infermeria de 65 unitats de CMA a Espanya.

Emi Chirveches, de la Unitat Clínic-Epidemiològica del Consorci Hospitalari de Vic, ha format part de l’equip coordinador de l’obra. També hi ha col·laborat Lurdes Bigas, Fina Baraldés, Montse Soley, Rosa Barniol, Gemma Clotet de l’àrea quirúrgica i Anna Sánchez, de l’àrea de planificació i sistemes d’informació del CHV.

La guia, de la qual se n’han editat 3.000 exemplars, es difondrà per les unitats de CMA dels centres sanitaris de l’estat i està promoguda per l’Associació Espanyola de Cirurgia Major Ambulatòria.