← Altres notícies

La nova climatització ja arriba a totes les habitacions de l'Hospital Universitari de Vic

L'Hospital Universitari de Vic ha posat avui en marxa la gran estació generadora capaç d'alimentar les nou plantes del centre i de fer arribar aire fred a totes les unitats d'hospitalització. Amb aquesta millora, d'avui en endavant es podrà garantir a tots els pacients una estada molt més de confortable, independentment de la unitat en què estiguin ingressats i siguin quines siguin les condicions meteorològiques.

L'engegada simbòlica, aquesta tarda, ha anat a càrrec del president del CHV, Jaume Portús, acompanyat del director general, el Dr. Pere Soley, el director d'Operacions i Recursos, Jaume Castellano, el cap d'Infraestructures i Serveis, Raül Enríquez, i l'anterior director general, Antoni Anglada. Portús ha destacat la satisfacció que suposa per l'entitat el fet de poder 'afavorir als pacients i també als professionals amb aquesta instal·lació, obligada i necessària, que garanteix un ambient molt més confortable'. Per la seva banda, Castellano ha volgut posar en valor la gestió d'un projecte que va començar ara fa un any i que 'ha comptat amb professionals molt seriosos al front. Hem fet molta feina amb molt poc temps', ha subratllat.

La posada en marxa del nou sistema de refrigeració culmina quatre intensos mesos de treballs, durant els quals s'ha dut a terme la principal fase d'aquest projecte en un temps rècord per tal que la refrigeració arribés a totes les habitacions aquest mateix estiu. Des de mitjans de juliol, s'han estat provant els nous sistemes i de fet, algunes plantes ja fa uns dies que disposen de refrigeració.

Una millora prioritària

La inversió total serà de 2,6 milions d'euros i suposarà un gran esforç econòmic per al Consorci, però es considera prioritària per millorar el confort dels pacients -un element important per la seva recuperació i benestar-, i també dels familiars i dels professionals.

El projecte es va iniciar formalment l'estiu passat i, després de seguir els procediments necessaris per estudiar, planificar i adjudicar una obra d'aquesta envergadura, la primera setmana d'abril van començar les obres. Els terminis han afegit un extra de complexitat: en menys de quatre mesos s'han adequat totes les instal·lacions (producció de fred, xarxa de distribució del fluid tèrmic, substitució dels climatitzadors...) necessàries per fer arribar la climatització a tots i cadascun dels llits d'internament de què disposa l'Hospital. Tot, intentant alhora afectar al mínim possible l'activitat assistencial.

Les següents fases

Ara els treballs continuaran, d'acord amb una planificació estricta perquè a finals d'any es pugui donar definitivament per tancada l'actuació. Durant aquest temps, es realitzaran millores necessàries a la instal·lació elèctrica de l'Hospital, es completarà l'obra a nivell estructural i s'incorporaran dues centrals de producció de fred que completaran el sistema de generació. Amb posterioritat, també s'abordarà la climatització parcial de la Residència Aura, annexa a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu.

Representants del CHV en el moment d'engegar la nova estació generadora de fred