← Altres notícies

XPA Barcelona: una comunitat per posar en valor l'experiència del pacient

Aquest 21 de setembre, es presenta a l'XPatient Barcelona Congress el projecte 'Experiència del Pacient-Barcelona', en què participen l'Hospital Clínic i el Consorci Hospitalari de Vic, conjuntament amb professionals de diferents hospitals i entitats sanitàries.

Barcelona acollirà, aquest proper 21 de setembre, l’XPatient Barcelona Congress, el primer congrés que posa en valor l’experiència del pacient com a palanca de canvi per millorar la manera de prestar els serveis sanitaris.

En aquest marc, es presentarà l’Experiència del Pacient-Barcelona (XPA Barcelona), una comunitat de pràctica integrada per professionals de l’Hospital Clínic, el Consorci Hospitalari de Vic, l’Hospital de Sant Joan de Déu, l’Hospital Arnau de Vilanova, ISGlobal, AQuAS, TicSalut i el centre tecnològic Eurecat, que promouen activitats per compartir coneixements i habilitats relacionades amb l’experiència del pacient.

"Allà on es decideixen les coses que afecten al pacient es requereix la presència del pacient", destaca el doctor Joan Escarrabill, director del Programa d’Atenció a la Cronicitat de l’Hospital Clínic i membre del Consell de Govern del Consorci Hospitalari de Vic. L’empoderament del pacient "permet detectar abans complicacions, ofereix més eines per interactuar amb els professionals sanitaris i ajuda a expressar les necessitats de manera més intel·ligible", remarca.

El congrés comptarà amb la visió d’experts com el doctor Andrew McCulloch, director del Picker Institute Europe, la institució líder mundial en recerca i desenvolupament sobre experiència dels pacients i cures centrades en les persones; Lekshmy Parameswaran, una de les sòcies fundadores de Fuelfor, una consultoria que treballa en el co-disseny de serveis sanitaris a partir de l’experiència del pacient, i John Eaglesham, gerent de l’Advanced Digital Institute i assessor d’organismes encarregats de les polítiques en l’àmbit de la vida assistida i l’smart metering.