← Altres notícies

El departament d’Educació i el Consorci Hospitalari de Vic signen un conveni per fomentar la formació professional 

Josep Francí, director general d’Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats del departament d’Educació i Antoni Anglada, director gerent del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) han signat aquest migdia un important conveni per fomentar la formació professional a la comarca d’Osona, de forma especial en l’àmbit de la salut i la gestió administrativa.

L’acord entre ambdues  parts preveu incidir tant en la formació de professionals que ja treballen al sector com la d’aquells que s’hi volen incorporar.

El Consorci Hospitalari de Vic és una de les primera organitzacions del territori i que en els darrers anys ha experimentat un creixement molt important. Compta amb una plantilla de gairebé 1.300 persones i necessita incorporar periòdicament professionals ben formats per a serveis ja consolidats, però també per a noves línies de treball, algunes de les quals derivades de l’aplicació de la Llei de la Dependència

El conveni que se signa entre departament d’Ensenyament i el CHV incideix en cicles formatius que s’imparteix a l’IES Vic (grau superior de Laboratori de Diagnòstic Clínic i  grau mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria i de Gestió Administrativa) i a l’IES Antoni Pous i Argila de Manlleu (grau superior d’Integració Social i grau mitjà d’Atenció Sociosanitària). El Consorci facilitarà llocs de pràctiques a les seves instal·lacions perquè els alumnes puguin realitzar el crèdit de Formació en centres de treball dels cicles formatius objecte d’aquest conveni, amb la finalitat d'afavorir-ne la inserció laboral un cop finalitzada la seva formació docent.
En virtut d’aquest conveni, el CHV posa a disposició dels IES la seva borsa de treball per incloure els alumnes que hagin finalitzat la seva formació docent amb l’objectiu de facilitar-ne la seva inserció laboral.

Per altra banda, entre els acords que es reflexen a aquest conveni hi ha els relacionats a les possibilitats que ofereix el departament d’Educació a professionals del Consorci Hospitalari de Vic perquè puguin millorar la seva qualificació fent compatible la seva jornada laboral amb la realització de cicles formatius o altres accions formatives o d'informació dirigides a l'obtenció d'una titulació acadèmica o a l'acreditació de les seves competències professionals. En aquest sentit, el departament d’Educació, a través Instituts d’Ensenyament Secundari (IES) implicats organitzarà els cicles formatius de manera que faciliti l’accés del personal d’aquest sector a la formació, mitjançant la matriculació de crèdits solts.