← Altres notícies

Les Jornades TIC Salut i Social es consoliden a Vic "com un espai de generació de coneixement imprescindible"

Un total de 450 professionals i una cinquantena de ponents van participar a les Jornades, coorganitzades pel Consorci Hospitalari de Vic. L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, va oferir la ciutat per donar continuïtat a aquest esdeveniment.

El conseller de Salut, Antoni Comín, va posar punt i final, divendres, a les sisenes Jornades TIC Salut i Social, celebrades per primera vegada a Vic. Comín va valorar l'organització d'unes jornades que, va dir, "són un espai de generació i compartició de coneixement imprescindible, que fa molt bé al nostre sistema de salut". Comín es va mostrar convençut que "el canvi tecnològic, i en especial les TIC, seran clau per afrontar el canvi demogràfic en l'àmbit sanitari i per estrènyer els lligams entre els sectors de la salut i del benestar".

A la cloenda també hi va intervenir l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, que va qualificar les jornades "d'èxit tant de convocatòria com de qualitat i de nivell d'innovació dels projectes presentats". "Mantindrem les portes obertes de la ciutat per donar continuïtat a aquest esdeveniment", va assegurar.

Premis als millors projectes

Com a darrer acte de les Jornades, va tenir lloc l'entrega de premis a cinc de les 167 comunicacions i projectes que s'havien presentat. El premi Jornades RDI va ser per al projecte Salut + Social, aplicació informàtica, de l'ICS de les Terres de l'Ebre. El guardó Mobile World Capital Barcelona se'l va endur el Servei de Psiquiatria de l'Hospital Vall d'Hebron pel projecte Tractament del TDAH en adults a través de la realitat virtual mitjançant un programa de mindfulness. El projecte Les TIC com a eina de suport a l'atenció pediàtrica, de Pediatria dels Pirineus, va rebre el premi Transfronterer i, per últim, l'Observatori de Discapacitat Física va guardonar el neuròleg Eduardo Tolosa i el biòleg i filòsof Javier del Arco. Per últim, l'organització de les Jornades va atorgar la menció Marshal Mcluhan a l'IES Vic, per la tasca feta pels estudiants de secundària i de cicles formatius d'aquest centre que van participar al taller Pròtesis digitals, un futur en què recolzar-nos.

Èxit de participació

Un total de 450 persones van participar a les jornades TIC Salut i Social, que van tenir lloc a l'edifici El Sucre de Vic i van comptar amb una cinquantena de ponents. Les jornades han estat coorganitzades per la Fundació TIC-Salut, el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, la Universitat de Vic, ICS Catalunya Central, EBA Vic Sud, EBA Centelles i Creacció. També han comptat amb partners estratègics com l'Ajuntament de Vic, Mobile World Capital Barcelona o l'Euroregió Pirineus Mediterrània, i amb la secretaria tècnica de la FORES.